Riba se uglavnom jede u toku posta, ali preopručljivo je da se uvede u ishranu barem jednom nedeljno. Koji god recept za ribu da odaberete lako ćete je napraviti, a mi vam preporučujemo da probate skušu. Pecite je u rerni sa krompirom i povrćem, a napravite neobičan oblik tako što ćete iseći trake i uvrnuti. 

Sastojci: 

  • 800 g skuše 
  • 500-600 g krompira 
  • 2 šargarepe 
  • 2 crna luka 
  • 350 g posnog majoneza
  • Za preliv: 
  • 2-3 kašike sok od limuna
  • 1/2 kašičice korijandera 
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 1 kašika soja sosa

Recept za skušu pečenu sa krompirom: 

Isecite crni luk i propržite, pa dodajte rendanu šargarepu i pržite povrće dok ne omekša. Skuši isecite glavu i rep, pa presecite po dužini. Izvadite iznutrice i raširite ribu. Zasecite, sa obe strane, tako da napravite trake slične debljine. Po dnu tepsije poređajte krompir koji ste isekli na kolutove, poslite i pobiberite, a onda u pržite luk i šargarepu dodajte majonez. Lepo sjedinite i sipajte preko krompira. Poređajte ribu i izvrnite "trake". Maslinovo ulje pomešajte sa sokom od limuna, sojinim sosom i korijanderom. Posolite i pobiberite, pa prelijte preko ribe. Pecite skušu u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept (treći deo)

StvarUkusa/S.B.