Riba se uglavnom jede u toku posta, ali preopručljivo je da se uvede u ishranu barem jednom nedeljno. Koji god recept za ribu da odaberete lako ćete je napraviti, a mi vam preporučujemo da probate skušu. Pecite je u rerni sa krompirom i povrćem, a napravite neobičan oblik tako što ćete iseći trake i uvrnuti.
Sastojci:
- 800 g skuše
- 500-600 g krompira
- 2 šargarepe
- 2 crna luka
- 350 g posnog majoneza
- Za preliv:
- 2-3 kašike sok od limuna
- 1/2 kašičice korijandera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika soja sosa
Recept za skušu pečenu sa krompirom:
Isecite crni luk i propržite, pa dodajte rendanu šargarepu i pržite povrće dok ne omekša. Skuši isecite glavu i rep, pa presecite po dužini. Izvadite iznutrice i raširite ribu. Zasecite, sa obe strane, tako da napravite trake slične debljine. Po dnu tepsije poređajte krompir koji ste isekli na kolutove, poslite i pobiberite, a onda u pržite luk i šargarepu dodajte majonez. Lepo sjedinite i sipajte preko krompira. Poređajte ribu i izvrnite "trake". Maslinovo ulje pomešajte sa sokom od limuna, sojinim sosom i korijanderom. Posolite i pobiberite, pa prelijte preko ribe. Pecite skušu u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem