Uskoro počinje Božićni post, ali to ne znači da treba da se odreknete ukusne hrane. Danas postoji toliko posnih namirnica da možete da pravite prave specijalitete. Mi vam predlažemo da isprobate i recept za bakalar pripremljen sa krompirom i paprikama. Ovako ukusan posni ručak će se dopasti celoj porodici, a ovu ribu možete da zamenite i nekim drugim filetima po želji.
Sastojci:
- 4 fileta bakalara
- 4 srednja krompira
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 2 crna luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica slatke paprike
- 125 ml belog vina
- brašno
Recept za ribu bakalar sa krompirom i paprikom:
Ribu bakalar uvaljajte u brašno i ispržite u ulju. Izvadite iz tiganja i stavite na ubrus da se procedi. Zatim u tiganju na malo ulja propržite crni luk isečen na rebarca i kada omekša dodajte slatku papriku i belo vino. Promešajte i kuvajte dok vino ne ispari. Izvadite luk iz tiganja, pa u istom propržite papriku isečenu na trake. Krompir isecite na tanke kolutove, posolite i kuvajte u provreloj vodi. U tepsiju poređajte krompir, pa preko stavite ribu, crni luk i papriku. Služite bakalar za ručak ili slavu.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.
Pročitajte i ovo: Posna slana torta sa ribom i povrćem
BONUS VIDEO:
Izvor: SB
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus