Počela je sezona slava, a uskoro će i Božićni post, pa vam donosimo savšren recept za ribu. Priprema se jednostavno i brzo i to u jednoj posudi. U ovom receptu se koristi bakalar, ali možete da izaberete i filete ribe po želji. Za ovu ribu je potrebno manje od pola sata, a kuva se zajedno sa leblebijama, maslinama i čeri paradajzom.
Sastojci:
- 500 g bakalara (može i neka riba po vašem izboru)
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1 ljubičasti luk
- 4-5 čenova belog luka
- šaka čeri paradajza
- 2 kašičice kapra
- 1 kašičica sušenog origana
- 10-12 maslina
- 1 leblebija
- 2 kašike sitno seckanog peršuna
- kriške limuna za serviranje
Recept za ribu bakalar sa leblebijama u jednoj posudi:
U tiganju ili šerpi propržite sitno seckani ljubičasti luk na zagrejanom maslinovom ulju. Dodajte mleveni beli luk i pržite još minut. Zatim dodajte proceđene leblebije i promešajte. Dodajte čeri isečen na polovine, kapar, seckane masline, so, biber i origano. Promešajte i kuvajte par minuta. Posolite i pobiberite filete ribe i dodajte u tiganj ili šerpu. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri nekih 12-15 minuta. Ako riba ispusti mnogo tečnosti, pojačajte toplotu na najjače tokom poslednja 3 minuta.
Ukrasite peršunom i poslužite sa kriškama limuna.
Pročitajte i ovo: Trikovi za pripremu ribe koje niste znali
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus