Počela je sezona slava, a uskoro će i Božićni post, pa vam donosimo savšren recept za ribu. Priprema se jednostavno i brzo i to u jednoj posudi. U ovom receptu se koristi bakalar, ali možete da izaberete i filete ribe po želji. Za ovu ribu je potrebno manje od pola sata, a kuva se zajedno sa leblebijama, maslinama i čeri paradajzom. 

Sastojci:

  • 500 g bakalara (može i neka riba po vašem izboru) 
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 1 ljubičasti luk
  • 4-5 čenova belog luka
  • šaka čeri paradajza
  • 2 kašičice kapra
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 10-12 maslina
  • 1 leblebija
  • 2 kašike sitno seckanog peršuna
  • kriške limuna za serviranje

Recept za ribu bakalar sa leblebijama u jednoj posudi:

U tiganju ili šerpi propržite sitno seckani ljubičasti luk na zagrejanom maslinovom ulju. Dodajte mleveni beli luk i pržite još minut. Zatim dodajte proceđene leblebije i promešajte. Dodajte čeri isečen na polovine, kapar, seckane masline, so, biber i origano. Promešajte i kuvajte par minuta. Posolite i pobiberite filete ribe i dodajte u tiganj ili šerpu. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri nekih 12-15 minuta. Ako riba ispusti mnogo tečnosti, pojačajte toplotu na najjače tokom poslednja 3 minuta.
Ukrasite peršunom i poslužite sa kriškama limuna.

Pročitajte i ovo: Trikovi za pripremu ribe koje niste znali

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept (drugi deo)

Izvor: StvarUkusa