Počela je sezona slava, a uskoro će i Božićni post, pa vam donosimo savšren recept za ribu. Priprema se jednostavno i brzo i to u jednoj posudi. U ovom receptu se koristi bakalar, ali možete da izaberete i filete ribe po želji. Za ovu ribu je potrebno manje od pola sata, a kuva se zajedno sa leblebijama, maslinama i čeri paradajzom.
Sastojci:
- 500 g bakalara (može i neka riba po vašem izboru)
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1 ljubičasti luk
- 4-5 čenova belog luka
- šaka čeri paradajza
- 2 kašičice kapra
- 1 kašičica sušenog origana
- 10-12 maslina
- 1 leblebija
- 2 kašike sitno seckanog peršuna
- kriške limuna za serviranje
Recept za ribu bakalar sa leblebijama u jednoj posudi:
U tiganju ili šerpi propržite sitno seckani ljubičasti luk na zagrejanom maslinovom ulju. Dodajte mleveni beli luk i pržite još minut. Zatim dodajte proceđene leblebije i promešajte. Dodajte čeri isečen na polovine, kapar, seckane masline, so, biber i origano. Promešajte i kuvajte par minuta. Posolite i pobiberite filete ribe i dodajte u tiganj ili šerpu. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri nekih 12-15 minuta. Ako riba ispusti mnogo tečnosti, pojačajte toplotu na najjače tokom poslednja 3 minuta.
Ukrasite peršunom i poslužite sa kriškama limuna.
Pročitajte i ovo: Trikovi za pripremu ribe koje niste znali
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Novi MONDO podkast “Keš ekspert”: Poznata glumica otkriva kako da planirate svoje finansije!
Plazma od Srca sa ukusom oraha: Čuven keks sa posnim sastojcima
Grčki paprikaš sa zelenom boranijom
Pileća salata sa orasima i suvim šljivama
Slavska salata sa piletinom, šampinjonima i šargarepom