Riba sadrži mnoge vitamine, minerale i masne kiseline i zato je odlična za naš organizam. Prepuna je kalijuma, natrijuma, gvožđa... kao i vitamina A, B, D i E.
Riba nam pomaže u očuvanju zdravlja tako što štiti srce i krvne sudove jer sadrži omega-3 masne kiseline, a riblje ulje povećava nivo dobrog , smanjuje nivo lošeg holesterola i triglecirida.
Sastojci:
- 8 komada bakalara od 100 g
- 2 kašike ulja
- 2 kašike maslaca
- 3 kašike sirćeta
- malo kapra
- so
- biber
Pripema:
U zagrejanom ulju pržite ribu koju ste prethodno pobiberili i posolili sa obe strane dok ne dobije zlatno smeđu boju. Isprženu ribu složite na oval, pa je prelijte vrelim maslacem. Oval ostavite na toplom mestu, dok zagrejete sirće i njime opet prelijete ribu. Na kraju pospite kapar preko ribe.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus