Riba sadrži mnoge vitamine, minerale i masne kiseline i zato je odlična za naš organizam. Prepuna je kalijuma, natrijuma, gvožđa... kao i vitamina A, B, D i E.

Riba nam pomaže u očuvanju zdravlja tako što štiti srce i krvne sudove jer sadrži omega-3 masne kiseline, a riblje ulje povećava nivo dobrog , smanjuje nivo lošeg holesterola i triglecirida.

Sastojci: 

  • 8 komada bakalara od 100 g
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike maslaca
  • 3 kašike sirćeta
  • malo kapra
  • so
  • biber

Pripema: 

U zagrejanom ulju pržite ribu koju ste prethodno pobiberili i posolili sa obe strane dok ne dobije zlatno smeđu boju. Isprženu ribu složite na oval, pa je prelijte vrelim maslacem. Oval ostavite na toplom mestu, dok zagrejete sirće i njime opet prelijete ribu. Na kraju pospite kapar preko ribe.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs