Riba sadrži mnoge vitamine, minerale i masne kiseline i zato je odlična za naš organizam. Prepuna je kalijuma, natrijuma, gvožđa... kao i vitamina A, B, D i E.
Riba nam pomaže u očuvanju zdravlja tako što štiti srce i krvne sudove jer sadrži omega-3 masne kiseline, a riblje ulje povećava nivo dobrog , smanjuje nivo lošeg holesterola i triglecirida.
Sastojci:
- 8 komada bakalara od 100 g
- 2 kašike ulja
- 2 kašike maslaca
- 3 kašike sirćeta
- malo kapra
- so
- biber
Pripema:
U zagrejanom ulju pržite ribu koju ste prethodno pobiberili i posolili sa obe strane dok ne dobije zlatno smeđu boju. Isprženu ribu složite na oval, pa je prelijte vrelim maslacem. Oval ostavite na toplom mestu, dok zagrejete sirće i njime opet prelijete ribu. Na kraju pospite kapar preko ribe.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom