Idealan obrok sa sve ljubitelje džigerice koji možete služiti sa bilo kojim prilogom.
Sastojci:
- 4 parčeta teleće džigerice
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1/2 veze peršuna
- malo majčine dušice
- malo suvog biljnog začina
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica slatke mlevene crvene paprike
- 1 kašika ulja
- 1 kašika margarina
- so i biber
Priprema:
U posudi sitno iseckamo crni i beli luk, peršun i majčinu dušicu, pa začinimo sa suvim biljnim začinom. U drugoj posudi pomešamo brašno sa slatkom mlevenom paprikom i u tu smesu uvaljamo džigericu, pa je propržite sa svake strane po 3 minuta. Posolite i pobiberite. Soku u kome se džigerica pržila dodajte mešavinu začina i kratko dinstajte. Time prelijte džigericu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus