Idealan obrok sa sve ljubitelje džigerice koji možete služiti sa  bilo kojim prilogom.

Sastojci:

  • 4 parčeta teleće džigerice
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • malo majčine dušice
  • malo suvog biljnog začina
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica slatke mlevene crvene paprike
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika margarina
  • so i biber

Priprema: 

U posudi sitno iseckamo crni i beli luk, peršun i majčinu dušicu, pa začinimo sa suvim biljnim začinom. U drugoj posudi pomešamo brašno sa slatkom mlevenom paprikom i u tu smesu uvaljamo džigericu, pa je propržite sa svake strane po 3 minuta. Posolite i pobiberite. Soku u kome se džigerica pržila dodajte mešavinu začina i kratko dinstajte. Time prelijte džigericu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs