Idealan obrok sa sve ljubitelje džigerice koji možete služiti sa bilo kojim prilogom.
Sastojci:
- 4 parčeta teleće džigerice
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1/2 veze peršuna
- malo majčine dušice
- malo suvog biljnog začina
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica slatke mlevene crvene paprike
- 1 kašika ulja
- 1 kašika margarina
- so i biber
Priprema:
U posudi sitno iseckamo crni i beli luk, peršun i majčinu dušicu, pa začinimo sa suvim biljnim začinom. U drugoj posudi pomešamo brašno sa slatkom mlevenom paprikom i u tu smesu uvaljamo džigericu, pa je propržite sa svake strane po 3 minuta. Posolite i pobiberite. Soku u kome se džigerica pržila dodajte mešavinu začina i kratko dinstajte. Time prelijte džigericu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom