Ovaj recept možete napraviti i sa kobasicama i sa viršlama u zavisnosti od toga šta imate u frižideru. Možete ih služiti za večeru uz svež hleb ili za ručak uz krompir ili neko povrće.

Ako želite više komada samo povećajte sastojke za toliko.

Sastojci:

  • 3 viršle ili kobasice
  • 3 parčeta kačkavalja
  • 6 tankih komada dimljene slanine
  • 2 kašičice senfa

Priprema:

Viršle ili kobasice prorežite nožem po dužini. Popunite te proreze kačkavaljem koji ste isekli po dužini. Kobasicu ili viršlu umotajte u slaninu i pričvrstite čačkalicama. Poređajte u tepsiju i pecite na 200°C. Kada se kačkavalj istopi, a slanina postane reš možete da izvadite iz rerne. Senf poslužite sa strane.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs