Ako vam je ponestalo ideja šta da spremate ovog petka, mi imamo ideju. Ovo jelo sa pastom neće vam oduzeti puno vremena, a nije vam potrebno ni veliko kulinarsko umeće. Sprema se u sosukoji se izblendira i procedi za savršeno kremastu strukturu. Sos je sa graškom. Na prvi pogled izgleda kao aromatična pesto pasta. Međutim sos se pravi od graška, a potrebno je da ga pre pripreme odmrznete.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 280 g smrznutog graška
- ¼ šolja svežeg bosiljka + još za serviranje
- 1½ šolje vode za za kuvanje testenine
- 340 g testenine
- ¼ šolje sveže rendanog parmezana + još za serviranje
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice crnog bibera
Recept za pastu u kremastom sosu sa graškom:
Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi, prema uputstvu sa ambalaže. Procedite testeninu za pastu i ostavite sa strane 1,5 šolju vode u kojoj se kuvala testenina. U većem tiganju na srednjoj vatri zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte isekcan crni luk. Dinstajte oko 5 minuta, pa dodajte iseckan beli luk i dinstajte još 1 minut. Ubacite odmrznut grašak, ali odvojte kašiku sa strane za posipanje. Dodajte seckani bosiljak i odvojenu 1 čašu vode u kojoj se kuvala testenina u sos. Ostavite da se krčka sos još 10 minuta. Izblendirajte sos dok ne dobijete kremastu strukturu. Procedite sos, pa ga dodajte u tiganj sa proceđenom pastom. Promešajte, pa dodajte so i biber, a potom i ostatak vode u kojoj se kuvala pasta. Pospite graškak koji ste odvojili, parmezan i rasporedite nekoliko listova bosiljka prilikom služenja. Preporučujemo i alfredo pastu koju obožava ceo svet.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem