Italijanska kuhinja spada u najpozanitije na svetu. Čuvani specijaliteti koji su nam došli iz Italije su svakako pica, lazanje, makarone... Naravno, oni imaju još dosta jela i ne zna se koje je ukusnije, a mi vam predlažemo da napravite alfredo makarone sa belim mesom. Ova pasta se jednostavno pravi, zasitna je i svima će se dopasti. Alfredo pastu možete da pravite i sa špagetama. 

  • Sastojci: 
  • 600 g belog mesa
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica origana 
  • 1 kašičica slatke crvene paprike 
  • 1 kašika putera
  • 400 g makarona 
  • 3 kašike svežeg kukuruza
  • Za preliv:
  • 3 jajeta
  • 200 g kisele pavlake 
  • 1 kašičica crvene paprike u prahu 
  • 1 kašičica kima 
  • 1 kašičica timijana 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 3 paradajza 

Priprema: 

Meso isecite na tanke šnicle, pa premažite mlevenim belim lukom, posolite, pobiberite, pospite kimom, origanom i slatkom paprikom. Sve začine dobro utrljajte. Istopite puter, pa ispržite meso. Skuvajte makarone, pa procedite. U nauljenu posudu dodajte meso koje ste iseckali, makarone, kukuruz i promešajte.U posudi umutite jaja, pa dodajte kiselu pavlaku, začine i sve dobro sjedinite. Prelijte preko mesa i makarona, pa pospite rendanim sirom. Poređajte paradajz koji ste isekli na kolutove. Pecite zagrejanoj rerni na 180 °C oko 25-30 minuta.

BONUS VIDEO: 

Makarone sa sirom i trik sastojkom TikTok/ ismaelcocinillas

Izvor: StvarUkusa