Italijanska kuhinja spada u najpozanitije na svetu. Čuvani specijaliteti koji su nam došli iz Italije su svakako pica, lazanje, makarone... Naravno, oni imaju još dosta jela i ne zna se koje je ukusnije, a mi vam predlažemo da napravite alfredo makarone sa belim mesom. Ova pasta se jednostavno pravi, zasitna je i svima će se dopasti. Alfredo pastu možete da pravite i sa špagetama.
- Sastojci:
- 600 g belog mesa
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica slatke crvene paprike
- 1 kašika putera
- 400 g makarona
- 3 kašike svežeg kukuruza
- Za preliv:
- 3 jajeta
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašičica crvene paprike u prahu
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica timijana
- 150 g tvrdog sira
- 3 paradajza
Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle, pa premažite mlevenim belim lukom, posolite, pobiberite, pospite kimom, origanom i slatkom paprikom. Sve začine dobro utrljajte. Istopite puter, pa ispržite meso. Skuvajte makarone, pa procedite. U nauljenu posudu dodajte meso koje ste iseckali, makarone, kukuruz i promešajte.U posudi umutite jaja, pa dodajte kiselu pavlaku, začine i sve dobro sjedinite. Prelijte preko mesa i makarona, pa pospite rendanim sirom. Poređajte paradajz koji ste isekli na kolutove. Pecite zagrejanoj rerni na 180 °C oko 25-30 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom