Kada dođu hladiniji dani svi se najviše raduju specijalitetima od kiselog kupusa. Od njega možete da priprema sarme, podvarak, ali i odlične salate. Kako je još rano da se kupus kiseli, a vama se ipak jede, mi predlažemo da isprobate ovaj recept. U pitanju je salata od kiselog kupusa koja se pravi za jedan dan, a može da se služi i kao prilog. Super je uz pečenje, a upotpuniće i slavsku trpezu.
- Sastojci:
- 1 kg kupusa
- 1 šargarepa
- 2-3 čena belog luka
- 3 kašike sirćeta
- 100 ml ulja
- 3 kašike šećera
- 1,5 kašika soli
- 1 lovorov list
- 750 ml vode
- zrna bibera
Priprema:
Skinite spoljne listove kupusu, isecite koren, pa ga isecite na krupnije komade. Šargarepu izrendajte, pa pomešajte sa kupusom. Dodajte u posudu i sečen beli luk, a ako volite pikantan ukus možete da dodate malo ljute papričice. Lepo promešajte. Sipajte vodu u šerpu i kada proključa dodajte so i šećer. Promešajte, pa dodajte posle 5 minuta i lovorov list i nekoliko zrna bibera. Sipajte ulje i ostavite da marinada ključa još minut, pa dodajte sirće, promešajte i sklonite sa šporeta. Kupus sa šargarepom i belim lukom sipajte u sterilisanu teglu, pa prelijte marinadom. Zatvorite i ostavite da se ohladi u frižideru jedan dan i možete da jedete.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus