Uskoro počinje sezona slava, a zna se koja salata zauzima centralno mesto. U pitanju je ruska salata koja je nezaobilazna na svakoj proslavi. Predlažemo vam da napravite ukusniju i jednostavniju verziju, a u pitanju je salata sa pieltinom, pečurkama i kiselim krastavcima. Ukus je više nego odličan, a gosti će biti odešvljeni.
- Sastojci:
- 1 pileći file
- 300-400 g šampinjona
- 3 kisela krastavca
- 1 šargarepa
- majonez
- 1 crni luk
- 2 jajeta
- 100 g kukuruza
- Za marinadu luka:
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 3 kašike sirćeta
- 80 ml vode
Priprema:
Luk isecite na rebarca, pa stavite u posudu, pošećerite, posolite, prelijte vodom i sirćetom. Ostavite da se marinira nekih 10 minuta. Belo meso skuvajte, pa sitno iseckajte i poređajte na dno posude. Jaja umutite i ispecite kao palačinku. Preko mesa premažite majonez, pa poređajte sitno iseckane pečurke koje ste prethodno propržili. Preko poređajte rendanu šargarepu, pa opet premažite majonezom, pa poređajte sitno seckani kiseli krastavac. Na kraju stavite marinirani luk preko, koji ste prethodno procedili. Pospite kajganom isečenom na trake, pa premažite majonezom. Pospite kukuruzom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus