Alfredo pasta je najpopularniji način pripremanja makarona, prevazišao je i čuvene bolonjeze. Sprema se u kremastom sosu sa piletinom, a osvaja na prvi zalogaj. Zapecite poznatu pastu u rerni i unapredite recept koji svi znaju i vole. Ovaj način pripreme je toliko popularan da video na YouTube kanalu ima preko 8 miliona pregleda. 

  • Sastojci:
  • 3 pileća filea
  • 4 čena belog luka 
  • 2,5 šolje pilećeg bujona
  • 2,5 šolje pavlake za kuvanje
  • 450 g makarona
  • 2 šolje parmezana
  • 1 šolja rendanog tvrdog sira 

Priprema: 
Meso isecite na kockice i propržite na malo maslinovog ulja. Posolite i pobiberite i dodajte seckani beli luk. Kada se meso proprži sipajte bujon i pavlaku za kuvanje. Dodajte makarone, promešajte, poklopite i kuvajte nekih 15-20 minuta. Nakon tog vremena dodajte parmezan (1,5 šolju) i dobro promešajte. Sipajte pola smese u nauljenu vatrostalnu posudu i pospite rendanim sirom. Zatim sipajte preostalu smesu sa makaronama i pospite preostalim rendanim sirom, a onda pospite i preostalim parmezanom (1/2 šolje). Pecite 10-15 minuta na 180°C. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE