Alfredo pasta je najpopularniji način pripremanja makarona, prevazišao je i čuvene bolonjeze. Sprema se u kremastom sosu sa piletinom, a osvaja na prvi zalogaj. Zapecite poznatu pastu u rerni i unapredite recept koji svi znaju i vole. Ovaj način pripreme je toliko popularan da video na YouTube kanalu ima preko 8 miliona pregleda.
- Sastojci:
- 3 pileća filea
- 4 čena belog luka
- 2,5 šolje pilećeg bujona
- 2,5 šolje pavlake za kuvanje
- 450 g makarona
- 2 šolje parmezana
- 1 šolja rendanog tvrdog sira
Priprema:
Meso isecite na kockice i propržite na malo maslinovog ulja. Posolite i pobiberite i dodajte seckani beli luk. Kada se meso proprži sipajte bujon i pavlaku za kuvanje. Dodajte makarone, promešajte, poklopite i kuvajte nekih 15-20 minuta. Nakon tog vremena dodajte parmezan (1,5 šolju) i dobro promešajte. Sipajte pola smese u nauljenu vatrostalnu posudu i pospite rendanim sirom. Zatim sipajte preostalu smesu sa makaronama i pospite preostalim rendanim sirom, a onda pospite i preostalim parmezanom (1/2 šolje). Pecite 10-15 minuta na 180°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem