Upotpunite prazničnu trpezu fantastičnim predjelom, a to su punjene pečurke. One su jako zahvalne za pripremu, jer se mogu puniti različitim sastojcima, a naš predlog je ovaj grčki recept. Grci ih pune svežim spanaćem, slanom fetom i mocarelom, a poseban šmek daje sušeni paradajz. Uživaćete u svakom zalogaju, a mogu da se pripreme dan ranije, samo ih sačuvajte u frižideru i sutradan pecite. Pročitajte i kako pravilno da očistite pečurke da one uvek budu ukusne. 

  • Sastojci: 
  • 450 g pečuraka
  • 100 g mocarela sira 
  • 150 g feta sira
  • 200 g bebi spanaća
  • 2 čena belog luka 
  • malo sušenog paradajza (opciono)
  • prstohvat tucane paprike 
  • 2 kašike prezli 
  • 1 jaje 
  • 30-40 ml vode ili bujona
  • maslinovo ulje 
  • 1 kašičica origana 

Priprema:
Spanać operite i dobro osušite, pa iseckajte. Sipajte u posudu, dodajte seckani sušeni paradajz, mleveni beli luk, izdrobljenu fetu, rendanu mocarelu, posolite, pobiberite, pa pospite tucanom paprikom i origanom. Dodajte jaje, prezle, malo maslinovog ulja i vode/bujona, pa sve dobro sjedinite. Pečurke očistite, skinite dršku, pa ih napunite napravljenim filom. Ređajte u tepsiju, pa prelijte maslinovim uljem i pospite rendanom mocarelom. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, pa skinite foliju i pecite još 5-7 minuta bez nje. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE