Punjene pečurke su idealno slavsko predjelo, ali možete da ih služite i kada vam dođu gosti, mada i za večeru su super rešenje. Jednostavno se pripremaju, ne odzimaju puno vremena, a preukusne su. Postoje razni recepti za punjene pečurke, a osim što se izdvajaju po ukusu i vrlo su zasitne. Ako vam je potrebno predjelo za Svetog Nikolu, napravite posnu varijantu tako što ćete šunku zameniti npr. paprikom, a krem sir i tvrdi sir posnim verzijama.
- Sastojci:
- 9 većih pečuraka
- 1 mladi luka
- 200 g šunke (može paprika)
- 300 g krem sira (može biljni)
- 1 kašičica slatke paprike
- peršun
- 120 g tvrdog sira (može biljni)
Priprema:
Pečrukama skinite dršku i očistite ih ubrsom. Nemojte da ih perete jer će upiti vodu. U zagrejanom tiganju ispržite seckane drške od pečuraka i seckani mladi luk. Nakon 5 minuta dodajte i seckanu šunku i pržite još 5 minuta. Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Promešajte i ostavite još minuta, a zatim sklonite sa šporeta i dodajte krem sir seckani peršun. Dobro sjedinite. Pečurke kratko propržite, pa napunite filom i ređajte u podmazanu tepsiju. Pospite ih rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus