Obrok salate postaju sve popularnije zamene za glavno jelo, pogotovo u letnjim mesecima. Ali, i zimi su odlično rešenje za ručak ili večeru, mada dobre su i kao predjelo za praznike. Imaju više namena, a prave se zaista lako. Postoje različiti recepti, najpoznatija obrok salata je svakako cezar, a vi isprobajte i ovu gruzijsku sa govedinom i orasima. Posebno će se dopasti ljubiteljima pikantnog ukusa, jer sadrži i ljutu papričicu, koju možete da izbacite ako ne volite. 

  • Sastojci:
  • 250 g govedine
  • 50 g oraha 
  • 2 ljubičasta luka 
  • 250 g pasulja iz konzerve
  • 1 paprika 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 ljuta papričica 
  • 2-3 čena belog luka 
  • Za marinadu:
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera 
  • 2 kašike sirćeta 
  • Za preliv:
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike sirćeta
  • so, biber

Priprema:
Stavite govedinu da se kuva, a za to vreme propržite orahe. Crni luk iseckajte, pa sipajte u posudu i dodajte so, šećer, sirće i promešajte, pa ostavite da se marinira 15 minuta. U posudi pomešajte proceđeni pasulj, iseckanu papriku, peršun, mleveni beli luk, seckanu ljutu papriku i orahe. Dodajte seckano meso i proceđeni luk, pa promešajte. U drugoj posudi pomešajte maslinovo ulje i sirće koje ste posolili i pobiberili, pa prelijte salatu. Opet promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE