Obrok salate postaju sve popularnije zamene za glavno jelo, pogotovo u letnjim mesecima. Ali, i zimi su odlično rešenje za ručak ili večeru, mada dobre su i kao predjelo za praznike. Imaju više namena, a prave se zaista lako. Postoje različiti recepti, najpoznatija obrok salata je svakako cezar, a vi isprobajte i ovu gruzijsku sa govedinom i orasima. Posebno će se dopasti ljubiteljima pikantnog ukusa, jer sadrži i ljutu papričicu, koju možete da izbacite ako ne volite.
- Sastojci:
- 250 g govedine
- 50 g oraha
- 2 ljubičasta luka
- 250 g pasulja iz konzerve
- 1 paprika
- 1 veza peršuna
- 1 ljuta papričica
- 2-3 čena belog luka
- Za marinadu:
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike sirćeta
- Za preliv:
- 5 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike sirćeta
- so, biber
Priprema:
Stavite govedinu da se kuva, a za to vreme propržite orahe. Crni luk iseckajte, pa sipajte u posudu i dodajte so, šećer, sirće i promešajte, pa ostavite da se marinira 15 minuta. U posudi pomešajte proceđeni pasulj, iseckanu papriku, peršun, mleveni beli luk, seckanu ljutu papriku i orahe. Dodajte seckano meso i proceđeni luk, pa promešajte. U drugoj posudi pomešajte maslinovo ulje i sirće koje ste posolili i pobiberili, pa prelijte salatu. Opet promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus