Obrok salate najviše prijaju leti, ali i zimi su dobro rešenje kada vam treba nešto brzo, a da sadrži raznovrsne namirnice. Obrok salate mogu da se posluže i kao predjelo na slavama, a ova sa piletinom, pasuljem i kuvanim jajima je pun pogodak. Sprema se brzo i sve što treba da uradite jeste da iseckate sastojke i pomešate.
- Sastojci:
- 1 pileći file
- 100-120 g tvrdog sira
- 1 konzerva pasulja (240 g)
- 3 jajeta
- 6 čeri paradajza
- 1 veza peršuna
- 3 kašike majoneza
- 1-2 čena belog luka
Priprema:
Meso i jaja skuvajte, pa procedite. Isecite na kockice, kao i sir i paradajz. Pomešajte u jednoj činiji i dodajte pasulj koji ste prethodno procedili. Iseckajte mirođiju i pospite preko. Dodajte i majonez, kao i mleveni beli luk, posolite i pobiberite, pa dobro sjedinite. Umesto majoneza možete da koristite sos od jogurta i senfa koji se pravi tako što se pomešaju te dve namirnice.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem