Ako želite da ojačate imunitet u sezoni virusa i gripa, najbolje je da jedete pileću supu. Pored nje postoje i čorbe i potaži koji su takođe puni vitamina i minerala i koji će ojačati vaš organizam. Isprobajte i recept za pileću čorbu kakvu Turci prave, koja je puna raznovrsnog povrća, zdravog belog mesa, ali i rezanaca. Ako želite umesto kupovnih možete da koristite i domaće rezance. Lako i brzo se sprema, a može da se jede i kao obrok.

  • Sastojci:
  • 1 pileći file
  • sušeni ruzmarin
  • 3 kašike brašna
  • 1 crni luk
  • maslinovo ulje
  • 30 g putera
  • 1 štap celera
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • 1 ljuta paprika 
  • 2 čena belog luka 
  • 1,7 l pilećeg bujona
  • 100 g rezanaca 
  • sušeni i svež peršun 
  • lovorov list 

Priprema:

Belo meso isecite na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite sušenim ruzmarinom i brašnom (1 kašika). Dobro promešajte i ostavite 20 minuta. Crni luk sitno iseckajte, pa propržite na ulju i puteru. Zatim dodajte sitno seckani celer i rendanu šargarepu. Kada povrće malo omekša dodajte sitno seckanu ljutu i običnu papriku, kao i beli luk. Ostavite da se krčka na laganoj vatri nekih 10 minuta. Dodajte brašno (2 kašike) i dobro promešajte, pa sipajte pileći bujon (200 ml) i dobro promešajte da nema grudvica. Dodajte preostali bujon i kuvajte 10 minuta, poklopljeno. Za to vreme propržite meso, pa ga dodajte u supu, kao i rezanca. Stavite lovorov list i suvi peršun, promešajte i kuvajte poklopljeno još 15 minuta. U gotovu supu dodajte seckani svež peršun. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE