Supa od šupljih kostiju je izuzetno bogata proteinima, posebno želatinom, a takođe sadrži tragove kalcijuma i fosfora. Ova supa spada u najzdravije jer želatin štiti i leči sluzokožu digestivnog trakta i pomaže u održavanju dobrog zdravlja kože, ali takođe ojačava imunitet i štiti organizam. Napravite veće količine supe od šupljih kostiju jer će vam trebati preko zime, a možete da je koristite i kao bujon i da popravite ukus mnogim jelima

  • Sastojci:
  • 4-5 govedjih kostiju
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 crni luk
  • 3 šargarepe 
  • 3 paškanata
  • 4-5 lovorovih listova 
  • 1 koren celera

Priprema:
Crni luk presecite na pola, pa propržite na ringli. Ako imate ravnu ploču stavite alu foliju, pa luk. Zatim u šerpu stavite šargarepu, paškanat i celer koji ste prethodno očistili, pa dodajte luk i kosti. Sipajte vodu, posolite i pobiberite, pa stavite lovorov list. Sipajte jabukovo sirće, poklopite i kuvajte na tihoj vatri nekih osam sati. Zatim supu procedite da bude bistra i možete da jedete. Preostalu stavite u frižider ili čuvajte u zamrzivaču do 6 meseci. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE