Predjelo je hrana koja se služi pre glavnog jela. Domaćice mu često poklanjaju najviše pažnje jer žele da predjelo bude, ne samo ukusno, već i dopadljivo na oko, dekorativno, i da se lepo uklopi sa ostalom hranom na trpezi. Približava nam se sezona slava, zato vam predlažemo recept za predjelo od paradajza koje će se odlično uklopiti na vašem slavskom stolu.

  • Sastojci:
  • 3 čena belog luka
  • 4 paradajza
  • so, ruzmarin
  • maslinovo ulje

Priprema:

Isecite beli luk na tanke kriške. Takođe, isecite paradajz na pola. prebacite paradajz na tanjir i posolite ga. Po vrhu rasporedite kriške belog luka i ruzmarin. Prebacite polovine paradajza u prethodno podmazan tiganj i pržite dok paradajz ne omekša. Poslužite na tanjiru i prelijte maslinovim uljem.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE