Predjelo je hrana koja se služi pre glavnog jela. Domaćice mu često poklanjaju najviše pažnje jer žele da predjelo bude, ne samo ukusno, već i dopadljivo na oko, dekorativno, i da se lepo uklopi sa ostalom hranom na trpezi. Približava nam se sezona slava, zato vam predlažemo recept za predjelo od paradajza koje će se odlično uklopiti na vašem slavskom stolu.
- Sastojci:
- 3 čena belog luka
- 4 paradajza
- so, ruzmarin
- maslinovo ulje
Priprema:
Isecite beli luk na tanke kriške. Takođe, isecite paradajz na pola. prebacite paradajz na tanjir i posolite ga. Po vrhu rasporedite kriške belog luka i ruzmarin. Prebacite polovine paradajza u prethodno podmazan tiganj i pržite dok paradajz ne omekša. Poslužite na tanjiru i prelijte maslinovim uljem.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus