Piletina je izuzetno zdrava, ali i praktična za pripremu. Od nje možete da pravite najrazličitija jela kao što su paštete, neobična predjela, salate... Postoji bezbroj načina za pripremu, ali samo pazite da ne ispadne suva. U tome će vam pomoći bujon koji svako meso čini mekanim i sočnim. Napomenilu smo da svaka domaćica koja drži do sebe mora uvek da ima spreman bujon jer on svako jelo čini posebnim.
Sastojci:
- 1 pileći file
- 2 kašike brašna
- beli luk u prahu
- 1 kašika limunovog soka
- 2 čena belog luka
- origano
- 100 ml tople vode ili bujona
- peršun
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa posolite i pobiberite i pospite beli luk u prahu. Promešajte, pa sipajte brašno (1 kašiku) i dobro promešajte. Ispržite na ulju, pa izvadite iz tiganja. U istu posudu dodajte i 2 kriške putera, pa kada se istopi sipajte brašno (1 kašiku). Promešajte i dodajte seckani beli luk, origano i limunov sok. Promešajte i sipajte vodu ili bujon. Vratite meso i ostavite da proključa. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus