Piletina može da se spremi na milion načina i ne zna se koji je ukusniji. Spada u jeftinije meso, pa za male pare možete da napravite bogat ručak za celu porodicu. Isprobajte piletinu sa krompirom zapečenu u rerni. Preliv je omekšava i čini sočnom, a preko ide sir koji se topi. Ne zahteva puno truda i kulinarske veštine, a ukus je očaravajući.
Sastojci:
- 3 krompira
- 2 pileća filea
- 2 jajeta
- 1 crni luk
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 90 g tvrdog sira
- 1 paradajz
Priprema:
Crni luk krupno iseckajte, pa stavite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno nauljili. Preko stavite isekcani krompir, a zatim i meso isečeno na kockice koje ste posolili i pobiberili. Jaja začinite po želji, pa umutite, a onda sipajte pavlaku za kuvanje. Lepo sjedinite, pa sipajte u vatrostalnu posudu. Pokrijte pek papirom, a onda i alu folijom. Pecite na 200°C oko 40 minuta. Izvadite, pa sklonite pek papir i alu foliju i onda pospite rendanim sirom. Zatim poređajte paradajz isečen na kolutove i vratite još 10 minuta u rernu.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Proja sa tri vrste sira
Češki kolač sa makom
Lagani krompir paprikaš
Slavski rolat sa jajima i vlašcem
Slavske kokos kuglice sa konjakom i kafom