Pečurke, a posebno šampinjoni, imaju široku primenu u domaćoj kuhinji. Od šampinjona se mogu pripremati i glavna jela, poput gulaša, odličan su prilog, sastojak su velikog broja salata, a kao predjelo su omiljeni punjeni.

Ovoga puta donosimo vam posnu verziju punjenih šampinjona koji će vas oduševiti. Tajna je u jednom sastojku - posnom kačkavalju, koji će im dati neodoljiv ukus.

Sastojci:

  • 500 g šampinjona
  • 1 konzrva tunjevine
  • 3 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 kašike prezli
  • posni kačkavalj
  • so, biber

Priprema:

Šampinjone dobro operite, pa lagano odvojte dršku od glave. Beli i crni luk zajedno sa peteljkama sitno naseckajte, pa disntajte na ulju dok luk ne postan staklast. Kada je gotovo, sklonite sa vatre, dodajte so, biber, tunjevinu i prezle, pa sve dobro sjedinite. Pečurke poređajte u pleh obložen pek papirom, pa svaku napunite obilno nadevom. Odozgo narendajte posni kačkavalj i zapecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.

Izvor: Stva ukusa