Većina domaćica voli da sprema mafine, jer im njihova priprema ne oduzima previše vremena. Kod mafina je najbolje to što možete da se "igrate" sastojicima i dodate namirnice koje najviše volite.

Podjednako su dobri i slatki i slani, a ukoliko vam nedostaje ideja za one posne, možete da odahnete, jer smo za vas pripremili recept za slane, posne mafine. U ovaj recept se dodaje kisela voda zbog koje će testo biti mekano i vazdušasto iako nema jaja i mleka.

Sastojci:

  • 2 čaše palente
  • 2 čaše brašna
  • 4 kašike griza
  • 3 čaše kisele vode
  • 2 kesice praška za pecivo
  • 100 ml ulja
  • 200 g spanaća
  • 1 kašičica soli

Priprema:

U dubljoj posudi pomješajte palentu, brašno, griz i prašak za pecivo, a spanać operite, prelijte ključalo vodom, pa kada omekne isecite. U suve sastojke dodajte ulje, kiselu vodu, spanać i so, pa sve zajedno promešajte. Smesu ostavite na sobnoj temperaturi 20 minuta. U kalup za mafine stavite korpice za pečenje ili ga premažite uljem, pa svaku napunite malo više od polovine. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 C oko 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa