Većina domaćica voli da sprema mafine, jer im njihova priprema ne oduzima previše vremena. Kod mafina je najbolje to što možete da se "igrate" sastojicima i dodate namirnice koje najviše volite.
Podjednako su dobri i slatki i slani, a ukoliko vam nedostaje ideja za one posne, možete da odahnete, jer smo za vas pripremili recept za slane, posne mafine. U ovaj recept se dodaje kisela voda zbog koje će testo biti mekano i vazdušasto iako nema jaja i mleka.
Sastojci:
- 2 čaše palente
- 2 čaše brašna
- 4 kašike griza
- 3 čaše kisele vode
- 2 kesice praška za pecivo
- 100 ml ulja
- 200 g spanaća
- 1 kašičica soli
Priprema:
U dubljoj posudi pomješajte palentu, brašno, griz i prašak za pecivo, a spanać operite, prelijte ključalo vodom, pa kada omekne isecite. U suve sastojke dodajte ulje, kiselu vodu, spanać i so, pa sve zajedno promešajte. Smesu ostavite na sobnoj temperaturi 20 minuta. U kalup za mafine stavite korpice za pečenje ili ga premažite uljem, pa svaku napunite malo više od polovine. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem