Originalni recept za bolonjeze je nadaleko čuven, ali svaka domaćica ili kuvar dodaju neki tajni sastojak koji ih čini još boljim. U najpoznatiju pastu dodajte senf i pečurke i napravite ukusno jelo kojem niko neće moći da odoli. Kombinacija sastojaka je čarobna, a priprema je nikad jednostavnija. Ako želite da oduševite ukućaneonda obavezno pripremite bolonjeze na ovaj način.
- Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 200 g makarona
- 1 crni luk
- 400 g pečuraka
- nekoliko čeri paradajza
- 150 ml paradajz sosa
- 1 kašika senfa
- peršun
Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite na ulju, pa dodajte mleveno meso. Kada se isprži dodajte seckane pečurke, malo promešajte, sipajte paradajz sos, senf i začinite. Promešajte, pa dodajte čeri paradajz isečen na polovine. Skuvajte makarone i u meso dodajte 100 ml vode u kojima su se kuvale. Zatim dodajte i proceđene makarone i promešajte. Ostavite još 5 minuta, pa pospite seckanim peršunom i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem