Originalni recept za bolonjeze je nadaleko čuven, ali svaka domaćica ili kuvar dodaju neki tajni sastojak koji ih čini još boljim. U najpoznatiju pastu dodajte senf i pečurke i napravite ukusno jelo kojem niko neće moći da odoli. Kombinacija sastojaka je čarobna, a priprema je nikad jednostavnija. Ako želite da oduševite ukućaneonda obavezno pripremite bolonjeze na ovaj način.
- Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 200 g makarona
- 1 crni luk
- 400 g pečuraka
- nekoliko čeri paradajza
- 150 ml paradajz sosa
- 1 kašika senfa
- peršun
Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite na ulju, pa dodajte mleveno meso. Kada se isprži dodajte seckane pečurke, malo promešajte, sipajte paradajz sos, senf i začinite. Promešajte, pa dodajte čeri paradajz isečen na polovine. Skuvajte makarone i u meso dodajte 100 ml vode u kojima su se kuvale. Zatim dodajte i proceđene makarone i promešajte. Ostavite još 5 minuta, pa pospite seckanim peršunom i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus