Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOŠ BOLJI RECEPT ZA MAKARONE BOLONJEZE: U čuveni italijanski specijalitet dodajte 2 trik sastojka koja ih čine sočnijim

Autor Sanja Belinić

Ako volite bolonjeze obavezno isprobajte i ovaj recept.

 Makarone bolonjeze sa 2 trik sastojka Izvor: Printscreen/YT/Dozus Cook

Originalni recept za bolonjeze je nadaleko čuven, ali svaka domaćica ili kuvar dodaju neki tajni sastojak koji ih čini još boljim. U najpoznatiju pastu dodajte senf i pečurke i napravite ukusno jelo kojem niko neće moći da odoli. Kombinacija sastojaka je čarobna, a priprema je nikad jednostavnija. Ako želite da oduševite ukućaneonda obavezno pripremite bolonjeze na ovaj način. 

  • Sastojci:
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 200 g makarona 
  • 1 crni luk 
  • 400 g pečuraka 
  • nekoliko čeri paradajza
  • 150 ml paradajz sosa
  • 1 kašika senfa 
  • peršun

Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite na ulju, pa dodajte mleveno meso. Kada se isprži dodajte seckane pečurke, malo promešajte, sipajte paradajz sos, senf i začinite. Promešajte, pa dodajte čeri paradajz isečen na polovine. Skuvajte makarone i u meso dodajte 100 ml vode u kojima su se kuvale. Zatim dodajte i proceđene makarone i promešajte. Ostavite još 5 minuta, pa pospite seckanim peršunom i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti