Originalni recept za bolonjeze je nadaleko čuven, ali svaka domaćica ili kuvar dodaju neki tajni sastojak koji ih čini još boljim. U najpoznatiju pastu dodajte senf i pečurke i napravite ukusno jelo kojem niko neće moći da odoli. Kombinacija sastojaka je čarobna, a priprema je nikad jednostavnija. Ako želite da oduševite ukućaneonda obavezno pripremite bolonjeze na ovaj način. 

  • Sastojci:
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 200 g makarona 
  • 1 crni luk 
  • 400 g pečuraka 
  • nekoliko čeri paradajza
  • 150 ml paradajz sosa
  • 1 kašika senfa 
  • peršun

Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite na ulju, pa dodajte mleveno meso. Kada se isprži dodajte seckane pečurke, malo promešajte, sipajte paradajz sos, senf i začinite. Promešajte, pa dodajte čeri paradajz isečen na polovine. Skuvajte makarone i u meso dodajte 100 ml vode u kojima su se kuvale. Zatim dodajte i proceđene makarone i promešajte. Ostavite još 5 minuta, pa pospite seckanim peršunom i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE