Prženi krompirići su omiljeni prilog mnogima, ukoliko želite da budu još ukusniji ispržite ih u koka koli. Da dobro ste pročitali. Na taj način biće još ukusniji i mekši i često ćete ih spremati po ovom receptu.
- Sastojci:
- 5 krompira
- 100 ml koka kola
- 1 kašičica ruzmarina
- ulje
- kockica putera
- 4 čena belog luka
- so, biber
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
Priprema:
U šerpu stavite iseckan i očišćen krompir, dodajte so, ruzmarin i nalijte vodu. Kuvajte na srednjoj vatri oko 10 min. Zatim ocedite krompir, a paprike iseckajte, kao i beli luk. Zagrejte u tiganju ulje i puter. Propržite beli luk, pa ga izvadite a ubacite krompir. Posolite, pobiberite i dodajte koka kolu. Krčkajte. Poklopite i dinstajte 5 minuta ili dok ne ispari sva tečnost pa servirajte uz dodatak prženog belog luka.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus