Rolatisu nezaobilazni na svakoj svečanoj trpezi, bilo da pravite slani ili slatki, a ako želite da se pokažete kao vrhunska domaćica, obavezno isprobajte ovaj recept. Umesto standradnog pravljenja kore ili patišpanja, sastojke urolajte u belo meso. Dobićete ukusan rolat, a ono što mu poboljšava ukus i daje poseban šmek su suve kajsije i bademi.
- Sastojci:
- 2 pileća filea
- 180 g suvih kajsija
- 60 g tvrdog sira
- 50 g badema
Priprema:
Kajsijte sipajte u posudu i prelijte ih vrelom vodom, pa ostavite 10 minuta. Isto uradite i sa bademima. Suva kajsije procedite, pa izblendirajte, a bademima oljuštite koricu. Meso presicite na pola po dužini, ali ne do kraja. Izlupajte čekićem za meso, pa pospite rendanim sirom, premažite kajsijama i poređajte bademe. Urolajte i pričvrstite kuhinjskim koncem. Tako uradite i sa drugim parčetom mesa i kratko pržite na ulju. Zatim ga stavite u nauljenu tepsiju i pecite na 180°C oko 20 minuta. Onda pospite rendanim sirom i pecit još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus