Rolatisu nezaobilazni na svakoj svečanoj trpezi, bilo da pravite slani ili slatki, a ako želite da se pokažete kao vrhunska domaćica, obavezno isprobajte ovaj recept. Umesto standradnog pravljenja kore ili patišpanja, sastojke urolajte u belo meso. Dobićete ukusan rolat, a ono što mu poboljšava ukus i daje poseban šmek su suve kajsije i bademi. 

  • Sastojci: 
  • 2 pileća filea 
  • 180 g suvih kajsija 
  • 60 g tvrdog sira 
  • 50 g badema 

Priprema:
Kajsijte sipajte u posudu i prelijte ih vrelom vodom, pa ostavite 10 minuta. Isto uradite i sa bademima. Suva kajsije procedite, pa izblendirajte, a bademima oljuštite koricu. Meso presicite na pola po dužini, ali ne do kraja. Izlupajte čekićem za meso, pa pospite rendanim sirom, premažite kajsijama i poređajte bademe. Urolajte i pričvrstite kuhinjskim koncem. Tako uradite i sa drugim parčetom mesa i kratko pržite na ulju. Zatim ga stavite u nauljenu tepsiju i pecite na 180°C oko 20 minuta. Onda pospite rendanim sirom i pecit još 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE