Paradajz čorba je čorba sa paradajzom kao primarnim sastojkom. Može se služiti topla ili hladna, a može se praviti na razne načine. Može biti glatke teksture, a postoje i recepti koji sadrže delove paradajza, krema, pilećeg ili biljnog bujona, rezance, delove drugog povrća i ćufte. Popularni prelivi za čorbu od paradajza uključuju pavlaku ili krutone. U nastavku pogledajte recept za paradajz čorbu koja se brzo sprema.

  • Sastojci:
  • 500 ml paradajz soka
  • so, biber, kocka za supu, svež peršun
  • fida za supu
  • pola glavice crnog luka
  • ulje
  • 6 čaša vode

Priprema:

Na ulju prodinstati seckan crni luk. Dodati paradajz sok i vodu, pa kad počne da vri voditi računa jer se stvara pena koju treba skinuti. Ubacite kocku za supu, biber i još malo soli po potrebi. Pred kraju stavite fidu i kada ona omekša čorba je gotova. Peršun stavite na kraju.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE