Ako ste ljubitelj kineske kuhinje, onda obavezno pripremite kinesku mešavinu na 3 različita načina. Možete da je pravite sa pirinčem, svinjetinom ili piletinom, ali i kus kusom ili nudlama. Vrlo se jednostavno pravi i ne zahteva puno vremena, a preukusna je. Prvi i treći recepti lako mogu da budu posni, samo puter zamenite posnim margarinom. 

  • Sastojci: 
  • Za prvi recept: 
  • 1 kesa kineske mešavine 
  • 200 g pirinča
  • 1 kocka putera 
  • malo soja sosa 

Priprema:
Istopite puter u tiganju, pa dodajte mešavinu. Dok se mešavina krčka, pirinač operite i kratko skuvajte, pa procedite i dodajte u mešavinu. Sipajte par kašika soja sosa i začinite po želji. Promešajte.

  • Sastojci: 
  • Za drugi recept: 
  • 1 kesa kineske mešavine 
  • 300 g svinjskog mesa (piletine) 
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika sirćeta
  • 5 kašika meda
  • malo brašna
  • 2 čena belog luka
  • 1 kocka putera 

Priprema:
Svinjsko meso isecite na kockice, pa posolite i pobiberite. Uvaljajte u brašno, pa propržite na istopljenom puteru. Pred kraj dodajte sitno seckani beli luk, soja sos, sirće i meda. Promešajte i pržite još kratko. Zatim dodajte kinesku mešavinu i sipajte malo vode, pa kuvajte, uz mešanje dok ne bude gotovo. 

  • Sastojci: 
  • Za treći recept: 
  • 1 kesa kineske mešavine 
  • 200 g kus kusa (mogu i nudle)
  • 1 kašičica karija 
  • 1 kocka putera 
  • malo bujona 

Priprema:
Kinesku mešavinu propržite na istopljenom puteru, pa dodajte kari i začine po želji. Kus kus skuvajte, a zatim dodajte u mešavinu. Sipajte malo bujona (pravi se tako što kocku supe pomešate sa vrelom vodom) i promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE