Ako želite da impresionirate svoje goste, ovo je pravi recept. Patišpanj rolat se lako i jednostavno pravi, a biće pravi dragulj na svečanoj slavskoj trpezi. Možete ga filovati različitim sastojcima, a recept u nastavku je sa krem sirom. Rolati su, pored slanih torti i salata vrsta predjela koja prva nestaje sa stola kada se posluži.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 kašičica soli
- 4 kašike ulja
- 1 čaša od jogurta brašna
- Fil:
- 100 g kajmaka
- 200 g krem sira
- 70 g suhomesnatog
- 1 vezica peršuna
- 2-3 kašike majoneza
- 4-5 krastavaca
Priprema:
Jaja umutiti, dodati jogurt, so, i ulje, dodati brašno i promešati. Istresti smesu na pleh obložen pek papirom, poravnati i peći u rerni na 200 oko 15-20 minuta. Sir i kajmak ispasirati i dodati nesto suhomesnato, peršun iseckan, majonez, krastavac, isto iseckan. Sve to staviti na koru i zaviti ga u rolat. Staviti malo u frižider da se stegne.
Recept poslala Valentina Milićević
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus