Umesto slatkih napravite slane oblande punjene pirinčem i sardinom, a onda i pohovane. Ulepšaće svaku slavsku i prazničnu trpezu, a ovo neobično predjelo možete da poslužite već za svetu Petku ili svetog Luku. Sastojci su jednostavni, ali vi naravno možete da kombinujete po vašem ukusu.
- Sastojci:
- 2-3 lista oblandi
- 3 crna luka
- 500 g sardina ili tunjevine
- 4-5 jaja
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1 grančica ruzmarina
- mirođija
- majonez
Priprema:
Oblande pomoću nekog kalupa isecite u obliku kruga. Zatim pirinač skuvajte, a za to vreme propržite sitno seckani crni luk. Pomešajte u posudi proceđenu i usitnjenu sardinu, pirinač i crni luk, kao i mirođiju. Dobro sjedinite i začinite. Oblandu premažite uljem koje je ostalo od sardina, a zatim je presecite na četiri dela (da dobijete četiri trougla). Napravite kornet od svakog trougla i napunite ga smesom od pirinča. Uvaljajte u jaja koja ste prethodno umutili i ispržite. Poslužite uz majonez koji ste pomešali sa seckanom mirođijom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem