Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANE I PUNJENE OBLANDE: Slatke zamenite slanim, neverovatno su ukusne - slavsko predjelo kojem niko neće odoleti

Autor Sanja Belinić

Napravite neobično predjelo kojem niko neće odoleti, a to su slane oblande punjene pirinčem, a onda i pohovane.

 Punjene i pohovane oblande Izvor: Printscreen/YT/Ольга Матвей

Umesto slatkih napravite slane oblande punjene pirinčem i sardinom, a onda i pohovane. Ulepšaće svaku slavsku i prazničnu trpezu, a ovo neobično predjelo možete da poslužite već za svetu Petku ili svetog Luku. Sastojci su jednostavni, ali vi naravno možete da kombinujete po vašem ukusu. 

  • Sastojci:
  • 2-3 lista oblandi 
  • 3 crna luka 
  • 500 g sardina ili tunjevine 
  • 4-5 jaja 
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka 
  • 1 grančica ruzmarina
  • mirođija 
  • majonez 

Priprema:
Oblande pomoću nekog kalupa isecite u obliku kruga. Zatim pirinač skuvajte, a za to vreme propržite sitno seckani crni luk. Pomešajte u posudi proceđenu i usitnjenu sardinu, pirinač i crni luk, kao i mirođiju. Dobro sjedinite i začinite. Oblandu premažite uljem koje je ostalo od sardina, a zatim je presecite na četiri dela (da dobijete četiri trougla). Napravite kornet od svakog trougla i napunite ga smesom od pirinča. Uvaljajte u jaja koja ste prethodno umutili i ispržite. Poslužite uz majonez koji ste pomešali sa seckanom mirođijom. 

 Slane oblande Izvor: Printscreen/YT/Ольга Матвей

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti