Umesto slatkih napravite slane oblande punjene pirinčem i sardinom, a onda i pohovane. Ulepšaće svaku slavsku i prazničnu trpezu, a ovo neobično predjelo možete da poslužite već za svetu Petku ili svetog Luku. Sastojci su jednostavni, ali vi naravno možete da kombinujete po vašem ukusu. 

  • Sastojci:
  • 2-3 lista oblandi 
  • 3 crna luka 
  • 500 g sardina ili tunjevine 
  • 4-5 jaja 
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka 
  • 1 grančica ruzmarina
  • mirođija 
  • majonez 

Priprema:
Oblande pomoću nekog kalupa isecite u obliku kruga. Zatim pirinač skuvajte, a za to vreme propržite sitno seckani crni luk. Pomešajte u posudi proceđenu i usitnjenu sardinu, pirinač i crni luk, kao i mirođiju. Dobro sjedinite i začinite. Oblandu premažite uljem koje je ostalo od sardina, a zatim je presecite na četiri dela (da dobijete četiri trougla). Napravite kornet od svakog trougla i napunite ga smesom od pirinča. Uvaljajte u jaja koja ste prethodno umutili i ispržite. Poslužite uz majonez koji ste pomešali sa seckanom mirođijom. 

Slane oblande
Printscreen/YT/Ольга Матвей 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE