Napravite neobično predjelo kojem niko neće odoleti, a to su slane oblande punjene pirinčem, a onda i pohovane.

Umesto slatkih napravite slane oblande punjene pirinčem i sardinom, a onda i pohovane. Ulepšaće svaku slavsku i prazničnu trpezu, a ovo neobično predjelo možete da poslužite već za svetu Petku ili svetog Luku. Sastojci su jednostavni, ali vi naravno možete da kombinujete po vašem ukusu.
- Sastojci:
- 2-3 lista oblandi
- 3 crna luka
- 500 g sardina ili tunjevine
- 4-5 jaja
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1 grančica ruzmarina
- mirođija
- majonez
Priprema:
Oblande pomoću nekog kalupa isecite u obliku kruga. Zatim pirinač skuvajte, a za to vreme propržite sitno seckani crni luk. Pomešajte u posudi proceđenu i usitnjenu sardinu, pirinač i crni luk, kao i mirođiju. Dobro sjedinite i začinite. Oblandu premažite uljem koje je ostalo od sardina, a zatim je presecite na četiri dela (da dobijete četiri trougla). Napravite kornet od svakog trougla i napunite ga smesom od pirinča. Uvaljajte u jaja koja ste prethodno umutili i ispržite. Poslužite uz majonez koji ste pomešali sa seckanom mirođijom.

Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.