Kako dolazi hladnije vreme tako se približava sezona slava, ali i praznika. Slavski i praznični svečani sto je ono čemu se najviše radujemo, a ako želite da se pokažete kao prava domaćica na vreme izaberite šta ćete da pripremate. Ono što je najzanimljivije i što svi vole su predjela, u koja spadaju i salate. Svaka salata sa krompirom je rado viđena, pa isprobajte i ovaj recept sa dimljenim kobasicama i kiselim krastavcima. Sigurno će vam se dopasti, ukrasiće svaki slavski sto, a poprilično se lako pravi. 

  • Sastojci:
  • 5 krompira
  • 150 g dimljene kobasice 
  • 1 ljubičasti luk 
  • 4 kašike gustog jogurta ili pavlake
  • 5 kiselih krastavaca
  • 1 kašičica senfa 
  • 3-4 kašike limunovog soka
  • malo peršuna 
  • 2-3 kašike maslinovog ulja 

Priprema:
Krompir nemojte da ljuštite, nego ga samo operite i stavite u šerpu. Prelijte vodom, a onda kuvajte 15-20 minuta nakon ključanja. Procedite i ostavite da se malo prohaldi, pa skinite koru. Isecite krompir na kockice, pa stavite u činiju. Sipajte maslinovo ulje, limunov sok, malo soli i biber. Dobro promešajte, pa dodajte seckani peršun, promešajte i ostavite da malo upije. Dodajte sekcani kiseli krastavac, ljubičasti luk i kobasicu. Zatim sipajte senf i jogurt (pavlaka) i dobro promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE