Pred vama su dva neobična i brza recepta za salate koje možete poslužiti na slavskoj ili svečanoj trpezi. Odlične su i uz predjelo, ali i uz glavno jelo. Za njih će vam trebati nekoliko jednostavnih sastojaka, a brzo su gotove, možete ih odmah poslužiti.
Salata sa dimljenom kobasicom i krutonima
- Sastojci:
- 100 g dimljene kobasice
- 100 g krutona
- pola konzerve kukuruza
- 2 kuvana jajeta
- 2-3 kisela krastavčića
- 2 pune kašike majoneza
Priprema:
Kobasice, krastavčiće i jaja isecite na trakice (možete i na kockice). Stavite sve u jednu činiju, dodajte kukuruz i krutone. na kraju umešajte majonez i salata je spremna. Po želji ukrasite seckanim prazilukom.
Salata sa graškom i krastavcima
- Sastojci:
- 3 kisela krastavca
- pola limenke graška
- 1 crni luk
- 1 kašičica šećera
- pola kašičice soli
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 200 ml ključale vode
- 3 kašike ulja
- biber po ukusu
Priprema:
Luk isecite na sitno, stavite u činiju pa pospite šećerom, solju, sirćetom i kipućom vodom. Ostavite 5 minuta pa procedite. Zatim prebacite oceđeni luk u činiju, dodajte seckane krastavčiće, grašak, biber, ulje i promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem