Pred vama su dva neobična i brza recepta za salate koje možete poslužiti na slavskoj ili svečanoj trpezi. Odlične su i uz predjelo, ali i uz glavno jelo. Za njih će vam trebati nekoliko jednostavnih sastojaka, a brzo su gotove, možete ih odmah poslužiti. 

Salata sa dimljenom kobasicom i krutonima

  • Sastojci:
  • 100 g dimljene kobasice
  • 100 g krutona
  • pola konzerve kukuruza
  • 2 kuvana jajeta
  • 2-3 kisela krastavčića
  • 2 pune kašike majoneza

Priprema:

Kobasice, krastavčiće i jaja isecite na trakice (možete i na kockice). Stavite sve u jednu činiju, dodajte kukuruz i krutone. na kraju umešajte majonez i salata je spremna. Po želji ukrasite seckanim prazilukom.

Salata sa graškom i krastavcima

  • Sastojci:
  • 3 kisela krastavca
  • pola limenke graška
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica šećera
  • pola kašičice soli
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 200 ml ključale vode
  • 3 kašike ulja
  • biber po ukusu

Priprema:

Luk isecite na sitno, stavite u činiju pa pospite šećerom, solju, sirćetom i kipućom vodom. Ostavite 5 minuta pa procedite. Zatim prebacite oceđeni luk u činiju, dodajte seckane krastavčiće, grašak, biber, ulje i promešajte.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE