Ova kremasta salata ulepšaće svaku svečanu trpezu. Iznenadite ukućane nešto drugačijim receptom za slavsku kremastu salatu. Idealna kombinacija sastojaka za sve prilike. Možete da dodate, oduzmete, servirate u činiji, na tanjiru, pravite kuglice ili bilo koje druge oblike. Jednostavno, recept koji budi kreativnost, a o ukusu da ne govorimo.
- Sastojci:
- 300 g krem sira
- 100 g kisele pavlake
- 50 -100 g suve slaninice
- 50g rendanog kačkavalja
- 20 g pečenog susama
- 20 - 30 g samlevenog krekera
- začini (so, biber, mlevena paprika i beli luk u prahu)
- Za dekoraciju:
- 200 g čedar sira
Priprema:
Sjediniti krem sir i kiselu pavlaku, pa smesi dodatiseckanu slaninu, kačkavalj, susam, mlevene krekere, začine i špatulom lepo umešati. Smesu izručite preko providne folije, blago oblikovati oblik koji želite i uviti skroz čvrsto. Odložiti u zamrzivač na pola sata. Za to vreme narendati čedar sir. Nakon pola sata skinuti lagano foliju i prebaciti na tanjir za serviranje. Preko blago utisnuti rendani čeder sir koji daje poseban efekat, a i ukus. Odmah služiti uz krekere, prepečeni hleb, kroasane ili kao salatu u malim činijicama.
Recept poslala Bojana Miličević
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus