Ova kremasta salata ulepšaće svaku svečanu trpezu. Iznenadite ukućane nešto drugačijim receptom za slavsku kremastu salatu. Idealna kombinacija sastojaka za sve prilike. Možete da dodate, oduzmete, servirate u činiji, na tanjiru, pravite kuglice ili bilo koje druge oblike. Jednostavno, recept koji budi kreativnost, a o ukusu da ne govorimo.

  • Sastojci:
  • 300 g krem sira 
  • 100 g kisele pavlake
  • 50 -100 g suve slaninice
  • 50g rendanog kačkavalja
  • 20 g pečenog susama
  • 20 - 30 g samlevenog krekera
  • začini (so, biber, mlevena paprika i beli luk u prahu)
  • Za dekoraciju:
  • 200 g čedar sira

Priprema:

Sjediniti krem sir i kiselu pavlaku, pa smesi dodatiseckanu slaninu, kačkavalj, susam, mlevene krekere, začine i špatulom lepo umešati. Smesu izručite preko providne folije, blago oblikovati oblik koji želite i uviti skroz čvrsto. Odložiti u zamrzivač na pola sata. Za to vreme narendati čedar sir. Nakon pola sata skinuti lagano foliju i prebaciti na tanjir za serviranje. Preko blago utisnuti rendani čeder sir koji daje poseban efekat, a i ukus. Odmah služiti uz krekere, prepečeni hleb, kroasane ili kao salatu u malim činijicama.

Recept poslala Bojana Miličević

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE