Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠARENI SLAVSKI ROLAT: Nadev od cvekle, šargarepe i kuvanih jaja - predjelo dekorativnog izgleda i još boljeg ukusa

Autor Aleksandra Ljubičić

Neka vaša slavska trpeza zablista uz ovaj recept za šareni rolat.

 trobojni rolat.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Simple RECIPES

Neka ove godine vaša slavska trpeza bude ona o kojoj će se pričati do naredne godine. Oduševite goste šarenim slanim rolatom sa tri različite vrste nadeva. Možda vam deluje komplikovano, ali priprema je poprilično jednostavna. Samo pratite naše instrukcije i recept će biti savršen. Nakon što poslužite ovo jedinstveno predjelo svi će vam tražiti recept.

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje pita hleba sa spanaćem ili tortilja sa spanaćem (može i obična bela)
  • 1 kašika majoneza
  • Za prvo punjenje:
  • 1 kuvana šargarepa 
  • 1 komad topljenog sira 
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika majoneza
  • Za drugo punjenje:
  • 1 mala kuvana cvekla 
  • 1 komad topljenog sira
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika majoneza
  • Za treće punjenje:
  • 1 kuvano jaje 
  • 1 komad topljenog sira
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika majoneza

Priprema:

Kuvanu šargarepu, cveklu i jaje narendajte na krupno rende i stavite u posebne činije. Narendajte i topljeni sir pa dodajte svakoj smesi. U svaku od činija ubacite i po jedan gnječeni beli luk i po kašiku majoneza pa izmešajte. Uzmite pita hleb kao osnovu, a može i tortilja. Isecite pita hleb na jedan pravougaoni i tri mala kvadratna dela. Podmažite kvadrat pripremljenim filom od šargarepe i sira. Rasporedite fil ali ne skroz do ivice kako pri savijanju ne bi ispao fil. Punjeni pita hleb umotajte u rolat i ostavite po strani. Sledeći kvadratni pita hleb napunite punjenjem od cvekle, raspoređujući na isti način. Sve zarolajte. Treći četvrtasti pita hleb napunite filom od jaja i uvijte u rolat. Podmažite glavni, pravougaoni pita hleb sa jednom kašikom majoneza. Stavite rolnu šargarepe na ivicu pravougaone pita hleba. Pored toga stavite rolnicu cvekle. Između ovih rolni na vrh stavite treću rolnu. Sve čvrsto umotajte u osnovni, pravougaoni pita hleb. Umotajte rolat u nekoliko slojeva prozirne folije, i stavite u frižider na 4-5 sati, a bolje preko noći. Gotov rolat isecite na male komade i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti