Zaboravite na čuvenu krompir salatu i isprobajte ovu sakarfiolomi kuvanim jajima. Sastojci su jeftini, a ako vam se dopada ideja možete da je jedete i u toku posta, samo izbacite jaja, a ostale mrsne sastojke zamenite posnim. Salata je laka za pripremu, pa uspeva i domaćicama koje su tek počele da kuvaju, a takođe je i dobro rešenje za slavsku trpezu.

  • Sastojci:
  • 500 g karfiola 
  • 2 krastavca 
  • 1 veza mirođije 
  • 4 jajeta 
  • 80 g tvrdog sira 
  • 1-2 kašike majoneza 
  • 2 kašike jogurta ili kisele pavlake

Priprema:
Karfiol isecite na sitnije cvetove i kratko blanširajte u provreloj vodi, da omekšaju. Za to vreme stavite i jaja da se kuvaju. U posudi u kojoj ćete servirati sipajte seckani krastavac, kuvana jaja, karfiol i mirođiju. Dodajte rendani sir i posolite. Sipajte majonez i jogurt i dobro sjedinite. Salata je super kao obrok ili kao predjelo na slavskoj trpezi. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE