Pre nego što se nastavi sezona slava i praznika, olakšajte sebi i umesto teške hrane napravite nešto ukusno i zasitno, a laganije.Naš predlog je povrće zapečeno u rernu koje se preliva jajima i mlekom, a zatim i posipa sirom. Raznovrsno povrće je puno minerala i vitamina, pa ćete očistiti organizam i spremniji dočekati novi talas teške, ali omiljene hrane, kao što su pečenje i ruska.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- 2 mala brokolija
- čeri paradajz
- 4 jajeta
- 100 ml mleka
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Isecite crni luk i šargarepu i propržite na ulju. Kada omešajte dodajte tikvicu i ostavite još nekih 10-ak minuta. Zatim dodajte brokoli koji ste iseckali na cvetove i čeri paradajz na polutke. Ostavite još nekih 10-ak minuta da se kuva, onda prelijte jajima koja ste posolili, pobiberili, posuli origanom i umutili sa mlekom. Pospite rendanim sirom i promšejate. Pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem