Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POVRĆE ZAPEČENO U RERNI SA JAJIMA I SIROM: Novo, brzo i ukusno rešenje za porodični ručak

Autor Sanja Belinić

Za ručak poslužite povrće sa jajima i sirom zapečeno u rerni.

 Povrće iz rerne Izvor: Printscreen/YT/ Frische Rezepte

Pre nego što se nastavi sezona slava i praznika, olakšajte sebi i umesto teške hrane napravite nešto ukusno i zasitno, a laganije.Naš predlog je povrće zapečeno u rernu koje se preliva jajima i mlekom, a zatim i posipa sirom. Raznovrsno povrće je puno minerala i vitamina, pa ćete očistiti organizam i spremniji dočekati novi talas teške, ali omiljene hrane, kao što su pečenje i ruska. 

  • Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica
  • 2 mala brokolija
  • čeri paradajz
  • 4 jajeta
  • 100 ml mleka 
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:
Isecite crni luk i šargarepu i propržite na ulju. Kada omešajte dodajte tikvicu i ostavite još nekih 10-ak minuta. Zatim dodajte brokoli koji ste iseckali na cvetove i čeri paradajz na polutke. Ostavite još nekih 10-ak minuta da se kuva, onda prelijte jajima koja ste posolili, pobiberili, posuli origanom i umutili sa mlekom. Pospite rendanim sirom i promšejate. Pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti