Pre nego što se nastavi sezona slava i praznika, olakšajte sebi i umesto teške hrane napravite nešto ukusno i zasitno, a laganije.Naš predlog je povrće zapečeno u rernu koje se preliva jajima i mlekom, a zatim i posipa sirom. Raznovrsno povrće je puno minerala i vitamina, pa ćete očistiti organizam i spremniji dočekati novi talas teške, ali omiljene hrane, kao što su pečenje i ruska.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- 2 mala brokolija
- čeri paradajz
- 4 jajeta
- 100 ml mleka
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Isecite crni luk i šargarepu i propržite na ulju. Kada omešajte dodajte tikvicu i ostavite još nekih 10-ak minuta. Zatim dodajte brokoli koji ste iseckali na cvetove i čeri paradajz na polutke. Ostavite još nekih 10-ak minuta da se kuva, onda prelijte jajima koja ste posolili, pobiberili, posuli origanom i umutili sa mlekom. Pospite rendanim sirom i promšejate. Pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus