Pre nego što se nastavi sezona slava i praznika, olakšajte sebi i umesto teške hrane napravite nešto ukusno i zasitno, a laganije.Naš predlog je povrće zapečeno u rernu koje se preliva jajima i mlekom, a zatim i posipa sirom. Raznovrsno povrće je puno minerala i vitamina, pa ćete očistiti organizam i spremniji dočekati novi talas teške, ali omiljene hrane, kao što su pečenje i ruska. 

  • Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica
  • 2 mala brokolija
  • čeri paradajz
  • 4 jajeta
  • 100 ml mleka 
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:
Isecite crni luk i šargarepu i propržite na ulju. Kada omešajte dodajte tikvicu i ostavite još nekih 10-ak minuta. Zatim dodajte brokoli koji ste iseckali na cvetove i čeri paradajz na polutke. Ostavite još nekih 10-ak minuta da se kuva, onda prelijte jajima koja ste posolili, pobiberili, posuli origanom i umutili sa mlekom. Pospite rendanim sirom i promšejate. Pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE