Sezona je slava i svaka domaćica želi da pokaže svoje kulinarske sposobnosti. Više ne morate da naručujete pečenje, jer kod kuće možete da spremite savšeno i to za male pare. Sve što vam je potrebno je svinjsko meso, kao i med, senf, ali i začini od kojih ćete napraviti glazuru.Kombinacija začina učiniće meso preukusnim, a i kuća će predivno mirisati. Obavezno isprobajte ovaj recept, siguno se nećete pokajati, a uspeće vam iz prvog pokušaja.

  • Sastojci:
  • 1,4 kg svinjskog paufleka
  • 70 g smeđeg šećera
  • 40 g meda 
  • 30 g senfa
  • 30 ml sirćeta
  • 1/2 kašičice bibera 
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenog karanfilića
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika rendanog đumbira
  • 240 ml tople vode

Priprema:
Meso okrenite sa donje strane i skinite kožicu. Isecite horizontalno, pa vertikalno, da napravite manje kvadrate. Zatim meso stavite u pleh obložen pek papirom. Strana gde je izrezana kožica neka bude okrenuta na gore. Sipajte vrelu vodu i kuvajte na 160°C oko 20 minuta. U šerpi pomešajte šećer, med, senf, biber, cimet, karanfilić, muskatni oraščić, rendani đumbir i sirće. Stavite na špret i kuvajte na srednjoj temperaturi. Kada krene da ključa dodajte mleveni beli luk i ostavite još 2 minuta. Premažite meso glazurom, pa vratite u rernu na još sat vremena. Svakih 15 minuta premažite meso ponovo glazurom. Izvadite i ostavite da odmori najmanje 15 minuta. Opet premažite preostalom glazurom i servirajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE