Ako ste ljubitelj mesa poboljšajte mu ukus uz pomoć različitih začina. Uobičajeni spisak začina koji se koristi je mali: beli luk, biber i mlevena crvena paprika, mirođija i peršun. Različite vrste mesa traže različte začine, kako bi bile još ukusnija i mirisnija.
Ako želite da vam svinjsko meso bude ukusnije, treba mu dodati biber i mlevenu crvenu papriku, a najbolje je da biber bude mleven. Biber i mlevenu crvenu papriku dodajte na kraju pripreme, jer ako ih dodate na početku termičke obrade mesa, meso će biti gorko.
Biber i ljuta mlevena crvena paprika su perfektni začini za piletinu. Ljuta mlevena crvena paprika odgovara i kod pripreme pilećih krilaca. Biber u zrnu možete da dodate u bujon ili u sos u kome se kuva piletina.
Za pileće meso dobri su i majoran, ruzmarin, žalfija, bosiljak. Možete da koristite samo jedan začin, a možete da napravite miks i od svih. Piletina postaje aromatičnija, ako joj dodate malo đumbira ili karija.
Kari odgovara i svim ostalim vrstama mesa. On je dobar i za svinjsko meso, koje postaje ukusnije sa muskatnim orašćićem i korijanderom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus