Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GORDON REMZI OTKRIO KAKO DA NAPRAVITE SKUPO JELO OD NAJJEFTINIJEG MESA: Preko 44 miliona ljudi je oduševljeno receptom

Autor Sanja Belinić

Profesionalni kuvar je pokazao kako jednostavno da napravite savršeno svinjsko meso.

 Svinjsko meso po receptu Gordona Remzija Izvor: Printscreen/YT/Gordon Ramsay, Shutterstock/Sterling Munksgard

Čuveni kuvar, Gordon Remzi, je na svom YouTube kanalu podelio recept za svinjski pauflek. Otkrio je koji je najbolji način da se spremi ovo jeftino meso koje svi izbegavaju. Unutra će biti mekano, a korica toliko hrskava da nećete moći da prestanete da jedete. A za još bolji ukus prelijte zanimljivim umakom. Priprema je vrlo jednostavna i ne morate da budete profesionalni kuvar da biste napravili neverovatno ukusno svinjsko meso. Ovaj popularan recept je videlo preko 40 miliona ljudi.  

  • Sastojci: 
  • komad svinjskog paufleka (svinjski stomak)
  • 2 crna luka ili praziluka (može i komorač) 
  • 3 čena belog luka
  • šaka krupne soli
  • par anisa 
  • malo semena komorača
  • malo kardamoma 
  • nekoliko listova lovora 
  • 1,5 šolja belog vina
  • 1 l bujona 
  • 1 kašičica senfa 

Priprema:
Uzmite komad mesa i zasecite ga po širini i dužini (da dobijte oblik dijamanta), a zatim pospite so preko i dobro utrljajte, da upadne i u šupljine. Dobro zagrejte tepsiju na šporetu i dodajte maslinovo ulje, pa seckani crni luk ili praziluk. Zatim dodajte seckan beli luk, anis, seme komorača i malo kardamoma. Zatim dodajte i par listova lovora, pa onda stavite meso tako da kožica bude okrenuta na dole (ka začinima). Malo pritisnite rukama i ostavite par minuta da se prži, a onda okrenite. Pospite semenom komorača. Sipajte i belo vino i dinstajte dok alkohol ne krene da isparava. Zatim sipajte bujon oko mesa, nemojte po njemu. Ostavite da proključa na šporetu (to je bitno jer ako odmah stavite u rernu neće postići pravu temepraturu). Zatim prebacite tepsiju u rernu i pecite na 180°C oko 2,5 sata. 
Izvadite meso i tepsije i od preostalih sastojaka napravite savršen sos. Prvo pokupite masnoću tako što ćete uzeti parče hleba i lagano prevući po celoj tepsiji (može i više parčića, zavisi kolika vam je tepsija). Njega možete da tostirate biće preuskusan. Zatim u tepsiju dodajte senf i kuvajte par minuta, povremeno promešajte. Sipajte u posudu u kojoj ćete služiti. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 2

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ljilja

Gde u Srbiji mogu kupiti jeftin komad mesa: ono sto bi trebalo biti jeftino ne prodaje se. Prasetina i jagnjetina se ptodaju na cetvrt, pola ili ceo uz obaveznu glavu kao cubok (dodatak). Iznutrice vise niko ne prodaje a jagnjeca sarmica je vrh specijaliteta. Sinjska slanina je skupa koliko i meso. Junece kosti za supu nisam videla decenijama u prodaji, tek po negde, davnih dana. Dzigerice nema u mesarama. Jedan poznati kuvar je dao recept kako da se spremi jagnjeci vrat da bude prvoklasno jelo. Neka se javi ko je uspeo u Srbiji da kupi jagnjeci vrat. Moja mama je pravila fenomenalnu kiselu corbu od svinjskih nogica - ni tog dela svinje nema na trzistu. Punjene telece grudi sam obozavala. Poslednji put sam videla u mesari telece grudi na prodaju pre vise od 30 godina.A supa og govedjeg repa, ili skuan govedju jezik sa sosom od rena da li ste to nekad probali? Pa dzigerica jagnjeca, svinjska, teleca, jagnjeca...milina za pojesti. A verujem da niko od vas ne zna sta su telece brizle. Pa pohovane. Sve sto sam navela, i jos mnogo toga ima za spremiti, nije spravljano iz nemastine vec kao delikates. Nije sve u bifteku ili mesu od buta.

Miroslav

@Ljilja Imas dzigerice po pecenjarama,ja placam 150 dinara prasecu,a prasetinu,jagnjetinu kupis na selu,platis da ti zakolju i urede i imas da jedes dva meseca.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti