Damski poljupci su italijanaski sitni kolači koji se prave od lešnika, a posle se oblikuju polulopte koje se spajaju istopljenom čokoladom. Mekani, ukusni i neodoljivi prosto se tope u ustima, a idealni su za svaki svečani slatki sto. Ne postoji osoba koja će odbiti da proba, a vi nećete utrošiti puno vremena na pripremu. Uživajte!
- Sastojci:
- 100 g lešnika
- 100 g brašna
- 95 g šećera
- 90 g putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 60 g čokolade
Priprema:
U blenderu usitnite lešnike, pa ih pomešajte sa prosejanim brašnom, šećerom i istopljenim puterom. Dodajte i vanilu, pa umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 3 sata. Zatim oblikujte manje polulopte i ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 20 minuta. Treba da ostanu bele, zato nemojte da preterujete sa pečenjem. Kuglice će biti mekane, ali to ne znači da nisu gotove. Ostavite da se ohlade, a za to vreme istopite čokoladu. Premažite kuglicu i spojite sa drugom. I tako radite dok ne utrošite sve sastojke.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus