Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OD REZANACA ZA SUPU NAPRAVITE UKUSAN KOLAČ: Neobična poslastica od 6 sastojaka ukrasiće svaku slavsku trpezu

Autor Sanja Belinić

Obogatite slavsku ili prazničnu trpezu prelepim kolačem koji se pravi od rezanaca za supu.

 Sitni slavski kolači od rezanaca za supu Izvor: Printscreen/YT/ cooking kisy

Kada je neka svečana prilika domaćice uglavnom spremaju proverene kolače. Kako je počela sezona slava, slatki sto je nešto čemu se svaki gost raduje, pa ove godine dodajte i neke zanimljive sitne kolače. Naš predlog je ovaj što se pravi od rezanaca za supu, a filuje se čokoladom i kikiriki puterom. Trebaće vam i kalup za mafine, pa pročitajte i kako najlakše da ga operete posle upotrebe

  • Sastojci:
  • 250 g rezanaca za supu
  • 80 ml rastopljenog putera
  • 2 kašike meda
  • 100 g bele čokolade
  • 200 g kikiriki putera
  • pistaći 

Priprema:
Rezanca za supu prelijte vrelom vodom i ostavite samo 2 minuta. Dobro ih procedite, a zatim ih izlomite, pa prelijte istopljenim puterom i medom i dobro sjedinite. Napunite kalup za mafine rezancima i onda utisnite rakijsku čašu u sredinu da napravite šupljinu. Prelijte medom i pecite na 170°C oko 20 minuta. Izvadite iz kalupa. Pomešajte belu čokoladu koju ste otopili sa kikiriki puterom i sipajte u šupljinu kolača. Ukrasite seckanim pistaćima i medom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti