Kada je neka svečana prilika domaćice uglavnom spremaju proverene kolače. Kako je počela sezona slava, slatki sto je nešto čemu se svaki gost raduje, pa ove godine dodajte i neke zanimljive sitne kolače. Naš predlog je ovaj što se pravi od rezanaca za supu, a filuje se čokoladom i kikiriki puterom. Trebaće vam i kalup za mafine, pa pročitajte i kako najlakše da ga operete posle upotrebe

  • Sastojci:
  • 250 g rezanaca za supu
  • 80 ml rastopljenog putera
  • 2 kašike meda
  • 100 g bele čokolade
  • 200 g kikiriki putera
  • pistaći 

Priprema:
Rezanca za supu prelijte vrelom vodom i ostavite samo 2 minuta. Dobro ih procedite, a zatim ih izlomite, pa prelijte istopljenim puterom i medom i dobro sjedinite. Napunite kalup za mafine rezancima i onda utisnite rakijsku čašu u sredinu da napravite šupljinu. Prelijte medom i pecite na 170°C oko 20 minuta. Izvadite iz kalupa. Pomešajte belu čokoladu koju ste otopili sa kikiriki puterom i sipajte u šupljinu kolača. Ukrasite seckanim pistaćima i medom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE