Kada je neka svečana prilika domaćice uglavnom spremaju proverene kolače. Kako je počela sezona slava, slatki sto je nešto čemu se svaki gost raduje, pa ove godine dodajte i neke zanimljive sitne kolače. Naš predlog je ovaj što se pravi od rezanaca za supu, a filuje se čokoladom i kikiriki puterom. Trebaće vam i kalup za mafine, pa pročitajte i kako najlakše da ga operete posle upotrebe.
- Sastojci:
- 250 g rezanaca za supu
- 80 ml rastopljenog putera
- 2 kašike meda
- 100 g bele čokolade
- 200 g kikiriki putera
- pistaći
Priprema:
Rezanca za supu prelijte vrelom vodom i ostavite samo 2 minuta. Dobro ih procedite, a zatim ih izlomite, pa prelijte istopljenim puterom i medom i dobro sjedinite. Napunite kalup za mafine rezancima i onda utisnite rakijsku čašu u sredinu da napravite šupljinu. Prelijte medom i pecite na 170°C oko 20 minuta. Izvadite iz kalupa. Pomešajte belu čokoladu koju ste otopili sa kikiriki puterom i sipajte u šupljinu kolača. Ukrasite seckanim pistaćima i medom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus