Domaće karamele su poslastica koja je tako savršena za prazničnu sezonu! Jednostavno se pravi, a kada lepo upakujete biće savršen poklon najmlađima za praznike. Za ovaj slatkiš su vam potrebna samo 3 sastojka, a u nastavku pročitajte i postupak pripreme. Po želji pistaće možete zameniti drugim orašastim plodovima ili suvim voćkama.
- Sastojci:
- 180 g tamno braon šećera
- 115 g putera
- izlomljeni pistaći
Priprema:
U tiganj stavite šećer i puter i otopite, a zatim krčkajte dok se ne zgusne. Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje, poravnajte pa pospite seckanim pistaćima. Ostavite da se stegne pa izlomite i sladite se.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem