Čokoladna torta sa rafaelo kuglicama zadovoljava svačiji ukus, jer pored keksa i čokolade, sadrži kokos, banane i želatin. Komabinacija neobičnih sastojaka se savršeno uklapa, a toliko je raskošna da će ulepšati svaku svečanu trpezu. Možda deluje komplikovano, ali poprilično je jednostavna za pripremu, a sastojci koji su vam potrebni se nalaze u skoro svakom domaćinstvu.
- Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 120 g putera
- Za fil:
- 1 l mleka
- 80 g skroba
- 120 g šećera
- 60 g kakaoa
- 60 g putera
- Još:
- 220 g krem sira
- 150 g kokosa
- 3 banane
- 90 g želatina
- 600 ml vode
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa istopljenim puterom i utisnite u kalup. Stavite u frižider na 20 minuta. Kakao, šećer i skrob pomešajte sa 100 ml mleka, a ostatak sipajte u šerpu. Dodajte kakao koji ste lepo promešali, da nema grudvice, u mleko i kuvajte uz mešanje, dok se ne zgusne. Zatim dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Pola smese sipajte preko keksa. Krem sir pomešajte sa kokosom i oblikujte kuglice. Poređajte preko čokolade, pa prelijte ostatkom fila. Stavite u frižider na 40 minuta. Zatim pomešajte vodu i želatin i ostavite da se stegne. Poređajte isečene banane, pa prelijte želatinom koji ste otopili na pari. Ohladite 2 sata i servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs