Čokoladna torta sa rafaelo kuglicama zadovoljava svačiji ukus, jer pored keksa i čokolade, sadrži kokos, banane i želatin. Komabinacija neobičnih sastojaka se savršeno uklapa, a toliko je raskošna da će ulepšati svaku svečanu trpezu. Možda deluje komplikovano, ali poprilično je jednostavna za pripremu, a sastojci koji su vam potrebni se nalaze u skoro svakom domaćinstvu. 

  • Sastojci:
  • 300 g mlevenog keksa 
  • 120 g putera 
  • Za fil:
  • 1 l mleka 
  • 80 g skroba 
  • 120 g šećera 
  • 60 g kakaoa
  • 60 g putera 
  • Još: 
  • 220 g krem sira 
  • 150 g kokosa 
  • 3 banane 
  • 90 g želatina 
  • 600 ml vode 

Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa istopljenim puterom i utisnite u kalup. Stavite u frižider na 20 minuta. Kakao, šećer i skrob pomešajte sa 100 ml mleka, a ostatak sipajte u šerpu. Dodajte kakao koji ste lepo promešali, da nema grudvice, u mleko i kuvajte uz mešanje, dok se ne zgusne. Zatim dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Pola smese sipajte preko keksa. Krem sir pomešajte sa kokosom i oblikujte kuglice. Poređajte preko čokolade, pa prelijte ostatkom fila. Stavite u frižider na 40 minuta. Zatim pomešajte vodu i želatin i ostavite da se stegne. Poređajte isečene banane, pa prelijte želatinom koji ste otopili na pari. Ohladite 2 sata i servirajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE