Pred vama je recept za tortu koja izgleda veoma raskošno, a pravi se neverovatno brzo. Najteži deo biće da sačekate da se stegne. Kombinacija fila sa nutelom i slatkom pavlakom, pa sve to sa piškotama i rolerima čini ovaj slatkiš dostojnim svake svečane trpeze.

  • Sastojci:
  • 400 g piškota
  • 200 ml mleka
  • 300 g rolera punjenih kremom
  • Za fil:
  • 400 g maskarponea
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica arome vanile
  • 600 ml slatke pavlake
  • 150 g nutele
  • 20 g kako praha

Priprema:

U četvrtast kalup ređajte piškote koje ste prethodno umočili u mleko.  Maskarpone, šećer i aromu vanile umutite mikserom. zatim sipajte slatku pavlaku i sve dobro umutite. Podelite fil na 2 dela i u jedan umešajte nutelu. Fil sa nutelom premažite preko piškota, poravnajte. Odozgo naređajte rolere (malo ih premažite četkicom namočenom u mleko) pa stavite beli fil. Poravnajte pa stavite još jedan red piškota umočenih u mleko. Odložite u frižider na dva sata. Pospite kakaom i služite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE