Pred vama je recept za tortu koja izgleda veoma raskošno, a pravi se neverovatno brzo. Najteži deo biće da sačekate da se stegne. Kombinacija fila sa nutelom i slatkom pavlakom, pa sve to sa piškotama i rolerima čini ovaj slatkiš dostojnim svake svečane trpeze.
- Sastojci:
- 400 g piškota
- 200 ml mleka
- 300 g rolera punjenih kremom
- Za fil:
- 400 g maskarponea
- 100 g šećera
- 1 kašičica arome vanile
- 600 ml slatke pavlake
- 150 g nutele
- 20 g kako praha
Priprema:
U četvrtast kalup ređajte piškote koje ste prethodno umočili u mleko. Maskarpone, šećer i aromu vanile umutite mikserom. zatim sipajte slatku pavlaku i sve dobro umutite. Podelite fil na 2 dela i u jedan umešajte nutelu. Fil sa nutelom premažite preko piškota, poravnajte. Odozgo naređajte rolere (malo ih premažite četkicom namočenom u mleko) pa stavite beli fil. Poravnajte pa stavite još jedan red piškota umočenih u mleko. Odložite u frižider na dva sata. Pospite kakaom i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem