Isprobajte recept za lagan i rastresitkolač od sira, kefira i griza sa bobičastim voćem. Pravi se baš lako, tako da će uspeti i manje iskusnim domaćicama. Svi sastojci se pomešaju i usitne štapnim mikserom, izliju u pleh i ispeku. Ništa jednostavnije, a rezultat je ukusan i osvežavajući kolač.
- Sastojci:
- 700 g svežeg sira
- 3 jajeta
- 30 g putera
- 130 g šećera
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- korica limuna
- 80 g griza ili brašna
- 200 g kefira ili jogurta
- bobičasto voće po izboru
Priprema:
U istopljen puter dodajte svež sir, jaja, griz, šećer, vanilin šećer, koricu limuna, prstohvat soli i kefir. Sve izblendajte štapnim mikserom. Pleh u kom ćete peći pospite grizom i izlijte smesu. odozgo stavite bobičasto voće po izboru. Peći na 200°C 40 min.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus