Kombinacija keksa i čokolade mnogima je jedna od omiljenih. I upravo najlepše poslastice su one koje u sebi sadrže ova dva sastojka. Napravite ukusan kolač koji se ne peče za tili čas, i onda samo sačekajte da se ohladi. Fantastičnog je preseka i ukusa pa je odličan za svečanu trpezu.
- Sastojci:
- 750 ml mleka
- 125 g šećera
- 2 kašike kakao praha
- 7 g agar-agara
- 125 g crne čokolade
- keks
Priprema:
U činiji pomešati mleko sa šećerom i agar-agar, dodati kakao prah, čokoladu i kuvati na laganoj vatri dok ne postane gusto. Prebacite u kalup jednu šolju smese, prekrijte keksom i ponovite postupak nekoliko puta. Ostavite u frižideru 3 sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus