Kombinacija keksa i čokolade mnogima je jedna od omiljenih. I upravo najlepše poslastice su one koje u sebi sadrže ova dva sastojka. Napravite ukusan kolač koji se ne peče za tili čas, i onda samo sačekajte da se ohladi. Fantastičnog je preseka i ukusa pa je odličan za svečanu trpezu.

  • Sastojci:
  • 750 ml  mleka
  • 125 g šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • 7 g agar-agara
  • 125 g crne čokolade
  • keks

Priprema:

U činiji pomešati mleko sa šećerom i agar-agar, dodati kakao prah, čokoladu i kuvati na laganoj vatri dok ne postane gusto. Prebacite u kalup jednu šolju smese, prekrijte keksom i ponovite postupak nekoliko puta. Ostavite u frižideru 3 sata.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE