Kombinacija keksa i čokolade mnogima je jedna od omiljenih. I upravo najlepše poslastice su one koje u sebi sadrže ova dva sastojka. Napravite ukusan kolač koji se ne peče za tili čas, i onda samo sačekajte da se ohladi. Fantastičnog je preseka i ukusa pa je odličan za svečanu trpezu.
- Sastojci:
- 750 ml mleka
- 125 g šećera
- 2 kašike kakao praha
- 7 g agar-agara
- 125 g crne čokolade
- keks
Priprema:
U činiji pomešati mleko sa šećerom i agar-agar, dodati kakao prah, čokoladu i kuvati na laganoj vatri dok ne postane gusto. Prebacite u kalup jednu šolju smese, prekrijte keksom i ponovite postupak nekoliko puta. Ostavite u frižideru 3 sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu