Potrebna su vam samo 2 sastojka da napravite kremast kolač za kratko vreme!

Već znate da je bundeva kraljica jesenje trpeze i sastojak mnogih specijaliteta. Ali, da lis te znali da od nje možete praviti ukusne i kremaste slatkiše u kombinaciji sa čokoladom. Dakle, potrebna su vam samo 2 sastojka da napravite kremast kolač za kratko vreme!
- Sastojci:
- 300 - 350 g bundeve
- 250 g crne čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. Pokrijte polovinu bundeve pek papirom i pecite 40 minuta ili dok ne omekša. Ostavite bundevu da se ohladi, a zatim uklonite pulpu sa kore. Trebaće vam 250 g pulpe, koju morate mešati dok ne postane glatka. Pire od bundeve sjediniti sa otopljenom čokoladom. Prebacite smesu u podmazan pleh prečnika i pecite 30-40 minuta na 170C. Pustite da se potpuno ohladi pre serviranja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.