Već znate da je bundeva kraljica jesenje trpeze i sastojak mnogih specijaliteta. Ali, da lis te znali da od nje možete praviti ukusne i kremaste slatkiše u kombinaciji sa čokoladom. Dakle, potrebna su vam samo 2 sastojka da napravite kremast kolač za kratko vreme!
- Sastojci:
- 300 - 350 g bundeve
- 250 g crne čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. Pokrijte polovinu bundeve pek papirom i pecite 40 minuta ili dok ne omekša. Ostavite bundevu da se ohladi, a zatim uklonite pulpu sa kore. Trebaće vam 250 g pulpe, koju morate mešati dok ne postane glatka. Pire od bundeve sjediniti sa otopljenom čokoladom. Prebacite smesu u podmazan pleh prečnika i pecite 30-40 minuta na 170C. Pustite da se potpuno ohladi pre serviranja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus