Osim što je veoma lekovita bundeva ima fantastičan neobičan ukus i veoma lako se kombinuje sa drugim namirnicama. Pita od bundeve, čorba, kolač, rižoto s bundevom - mnogo je ukusnih recepata koji nam pružaju zadovoljstvo uživanja u bogatom ukusu kraljice jeseni. Isprobajte i recept za čokoladni kolač sa pireom od ove voćke.

  • Sastojci:
  • 250 g pirea od pečene bundeve
  • 160 ml sveže ceđenog soka od pomorandže
  • 2 kašičice limunovog soka
  • kora pomorandže
  • 220 g ovsenog brašna 
  • 50 g mlevenih badema
  • 4 kašike kokosovog šećera 
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • prstohvat kurkume

Priprema:

Bundevu isecite na kockice i ispecite pa je ohlađenu ispasirajte u pire. Dodajte sok od limuna, pomorandže i koricu pomorandže pa promešajte. U činiji pomešajte ovseno brašno, mlevene bademe, šećer, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Sjedinite obe smese. Podelite testo na 2 dela i u jedan dodajte kakao. U drugi možete kurkumu zbog boje. Podmažite ili obložite papirom za pečenje. kašikom naizmenično sipajte tamnu pa svetlu smesu. Protresite na kraju i pecite na 180 stepeni 45 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE