Osim što je veoma lekovita bundeva ima fantastičan neobičan ukus i veoma lako se kombinuje sa drugim namirnicama. Pita od bundeve, čorba, kolač, rižoto s bundevom - mnogo je ukusnih recepata koji nam pružaju zadovoljstvo uživanja u bogatom ukusu kraljice jeseni. Isprobajte i recept za čokoladni kolač sa pireom od ove voćke.
- Sastojci:
- 250 g pirea od pečene bundeve
- 160 ml sveže ceđenog soka od pomorandže
- 2 kašičice limunovog soka
- kora pomorandže
- 220 g ovsenog brašna
- 50 g mlevenih badema
- 4 kašike kokosovog šećera
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- prstohvat kurkume
Priprema:
Bundevu isecite na kockice i ispecite pa je ohlađenu ispasirajte u pire. Dodajte sok od limuna, pomorandže i koricu pomorandže pa promešajte. U činiji pomešajte ovseno brašno, mlevene bademe, šećer, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Sjedinite obe smese. Podelite testo na 2 dela i u jedan dodajte kakao. U drugi možete kurkumu zbog boje. Podmažite ili obložite papirom za pečenje. kašikom naizmenično sipajte tamnu pa svetlu smesu. Protresite na kraju i pecite na 180 stepeni 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus