Neobične poslastice sve više osvajaju srca ljudi, pa smo tako imali recept za čokoladnu tortu sa tikvicama, ali i šarenu tortu sa kokicama koja predivno izgleda, a ukus je više nego zanimljiv. Sada je sezona paprika i uglavnom se koriste u pripremi zimnice, ali ako ih pomešate sa jabukama možete da napravite nesvakidašnju poslasticu koja će vas očarati na prvi zalogaj. Paprike su slatke i u kombinaciji sa jabukom i šargarepom su potpuni pogodak. 

  • Sastojci: 
  • 4 crvene paprike
  • 4 jajeta
  • 1 šolja šećera
  • 3 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 šolje brašna
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja šargarepe
  • 1 jabuka 
  • 340 g krem sira 
  • 3 šolje šećera u prahu

Priprema:
Tepsiju premažite puterom ili uljem, pa pospite brašnom ili prezlama. Uzmite 2 paprike i očistite ih od semenki, pa stavite u blender i dodajte šećer. Dobro izblendirajte da dobijete pire. Pire od paprike sipajte u neku posudu, pa dodajte jaja i vanilu (2 kašičice). Sjedinite i dodajte brašno, sodu bikarbonu, so, prašak za pecivo i cimet. Zatim umešajte šargarepu secaknu na kockice i sipajte mešavinu u pripremljenu tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30-50 minuta, u zavisnosti od rerne. Posle 30 minuta proverite da li je kolač potpuno pečen tako što ćete ga probosti čačkalicom. Ako je čačkalica čista, kolač je završen. Ostavite da se kolač ohladi u kalupu 10 minuta. Stavite tortu na rešetku za hlađenje i potpuno ohladite. Pomešajte krem sir, šećer u prahu i vanilu (1 kašičica). Dobro sjedinite da dobijete glatku smesu i dodajte u nju tanko sečene jabuke. Prelijte preko, pa kada se ohladi stavite kratko u zamrzivač. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE