Kada vidite sliku, prvo što pomislite je da nije jednostavno napraviti ovako lepu tortu i kako treba puno truda i vremena. Ali, nisu vam potrebne neke posebne poslastičarske veštine, kao ni mirna ruka za ukršavanje. Pravi se kao i sve ostale torte, a neobičan spoj kokica, pudinga, čokolade i voća je čini prosto neodoljivom. Za podlogu ako vam je lakše možete da koristite kupovne kokice, ali možete i sami da napravite. 

Ako imate neku proslavu u skorije vreme izaberite baš ovu tortu jer će vas svi hvaliti i tražiti vam recept, kao i parče više. 

Sastojci:

Za podlogu: 

  • 125 g kukuruza kokičara 
  • 2 kašike šećera
  • 150 g crne čokolade

Za krem:

  • 4 želatina u listovima 
  • 1 kesica pudinga od vanile 
  • 500 ml mleka
  • 70 g šećera
  • oko 500 g bobičastog voća 
  • 2 smokve 
  • 1 breskva
  • 200 ml slatke pavlake 

Za dekoraciju:

  • 1 smokva 
  • 1 breskva
  • neko jestivo cveće
  • bobičasto voće 

Priprema:

U šerpu sipajte ulje i kukuruz kokičar da pokrije dno. Zagrejte na jakoj vatri, ali poklopljeno. Kada pucketanje prestane kokice su spremne. Sklonite sa šporeta, dodajte šećer i i istopljenu čokoladu, pa dobro sjedinite. Odvojite oko 25 g kokica za dekoraciju. Kalup prečnika 26 cm obložite pek papirom i sipajte smesu. Malo poravnajte i ostavite da se ohladi. 

Želatin pomešajte sa vodom, pa ostavite da nabubri. U šerpu sipajte mleko, puding i šećer, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta i u vruć puding dodajte želatin i dobro promešajte. Zatim dodajte umućenu slatku pavlaku i lepo promešajte. Sipajte preko podloge, a onda dodajte bobičasto voće i seckanu breskvu i smokve. Stavite u frižider minimum sat vremena. 

Izvadite tortu iz kalupa, pa je ukrasite smokvama, breskavama, bobičastim voćem, kokicama i cvećem. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE