Kada vidite sliku, prvo što pomislite je da nije jednostavno napraviti ovako lepu tortu i kako treba puno truda i vremena. Ali, nisu vam potrebne neke posebne poslastičarske veštine, kao ni mirna ruka za ukršavanje. Pravi se kao i sve ostale torte, a neobičan spoj kokica, pudinga, čokolade i voća je čini prosto neodoljivom. Za podlogu ako vam je lakše možete da koristite kupovne kokice, ali možete i sami da napravite.
Ako imate neku proslavu u skorije vreme izaberite baš ovu tortu jer će vas svi hvaliti i tražiti vam recept, kao i parče više.
Sastojci:
Za podlogu:
- 125 g kukuruza kokičara
- 2 kašike šećera
- 150 g crne čokolade
Za krem:
- 4 želatina u listovima
- 1 kesica pudinga od vanile
- 500 ml mleka
- 70 g šećera
- oko 500 g bobičastog voća
- 2 smokve
- 1 breskva
- 200 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 1 smokva
- 1 breskva
- neko jestivo cveće
- bobičasto voće
Priprema:
U šerpu sipajte ulje i kukuruz kokičar da pokrije dno. Zagrejte na jakoj vatri, ali poklopljeno. Kada pucketanje prestane kokice su spremne. Sklonite sa šporeta, dodajte šećer i i istopljenu čokoladu, pa dobro sjedinite. Odvojite oko 25 g kokica za dekoraciju. Kalup prečnika 26 cm obložite pek papirom i sipajte smesu. Malo poravnajte i ostavite da se ohladi.
Želatin pomešajte sa vodom, pa ostavite da nabubri. U šerpu sipajte mleko, puding i šećer, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta i u vruć puding dodajte želatin i dobro promešajte. Zatim dodajte umućenu slatku pavlaku i lepo promešajte. Sipajte preko podloge, a onda dodajte bobičasto voće i seckanu breskvu i smokve. Stavite u frižider minimum sat vremena.
Izvadite tortu iz kalupa, pa je ukrasite smokvama, breskavama, bobičastim voćem, kokicama i cvećem.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem