Ovo je najlakši recept za jafa tortu.

Jafa tortu vole sve generacije od najmlađih do najstarijih. Na dno kalupa ide jafa keks, preko testo koje kada se ispeče je neverovatno mekano, a onda se preliva čokoladnom glazurom. Jedan od najlakših recepata, a ne postoji osoba koja će odbiti parče. Sastojci nisu skupi, priprema ne oduzima puno vremena, a ukus je neopisiv. Ova torta je pravi izbor za sve prilike.
Sastojci:
- 5 jaja
- 225 g šećera
- 270 ml mleka
- 450 g brašna
- 8 g vanilin šećera
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 300 g jafa keksa
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte mleko i promešajte. Sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i dodajte vanilin šećer. U posudu stavite pek papir, poređajte keks po dnu, pa sipajte smesu. Pecite na 180°C oko 35-40 minuta. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko kolača. Ostavite da se ohladi pola sata u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.