Jafa tortu vole sve generacije od najmlađih do najstarijih. Na dno kalupa ide jafa keks, preko testo koje kada se ispeče je neverovatno mekano, a onda se preliva čokoladnom glazurom. Jedan od najlakših recepata, a ne postoji osoba koja će odbiti parče. Sastojci nisu skupi, priprema ne oduzima puno vremena, a ukus je neopisiv. Ova torta je pravi izbor za sve prilike.
Sastojci:
- 5 jaja
- 225 g šećera
- 270 ml mleka
- 450 g brašna
- 8 g vanilin šećera
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 300 g jafa keksa
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte mleko i promešajte. Sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i dodajte vanilin šećer. U posudu stavite pek papir, poređajte keks po dnu, pa sipajte smesu. Pecite na 180°C oko 35-40 minuta. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko kolača. Ostavite da se ohladi pola sata u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno