Jafa tortu vole sve generacije od najmlađih do najstarijih. Na dno kalupa ide jafa keks, preko testo koje kada se ispeče je neverovatno mekano, a onda se preliva čokoladnom glazurom. Jedan od najlakših recepata, a ne postoji osoba koja će odbiti parče. Sastojci nisu skupi, priprema ne oduzima puno vremena, a ukus je neopisiv. Ova torta je pravi izbor za sve prilike. 

Sastojci:

  • 5 jaja 
  • 225 g šećera 
  • 270 ml mleka 
  • 450 g brašna
  • 8 g vanilin šećera
  • 1,5 kašičica praška za pecivo 
  • 300 g jafa keksa 

Za glazuru:

  • 200 g čokolade 
  • 200 ml slatke pavlake 

Priprema: 

Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte mleko i promešajte. Sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i dodajte vanilin šećer. U posudu stavite pek papir, poređajte keks po dnu, pa sipajte smesu. Pecite na 180°C oko 35-40 minuta. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko kolača. Ostavite da se ohladi pola sata u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa